maanantai 5. joulukuuta 2011

Koeviikko ja pitkä viikonloppu

Koeviikko jatkui keskiviikkona enkun kokeella. Olin ajatellut kokeen jälkeen kymmeneltä mennä korvaamaan maanantain juoksutustunnin, mutta onneksi opettaja ei ollut ehtinyt vastata wilma-viestiin, koska enkun koe oli niin hullu, että jos sen olisi kunnolla tehnyt, olisi aika loppunut kesken. En ole koskaan tehnyt niin pitkää enkun koetta, A4:n pituinen oma kirjoitus ja saman mittainen suomennettava teksti. Ihan hullua...
Illasta Tiia pyysi taas tallille seuraksi, joten ensin viiden aikoihin lähdettiin pesemään Ilken valjaat ja myöhemmin joskus yhdeksän aikaan lähdin kuvailemaan kun Tiia juoksutti Ilken.

Torstaina oli vuorossa äikän tekstitaitokoe, jossa oli kaksi tekstiä, joista piti toinen valita ja tehdä essee kysymyksestä. Molemmat kysymykset oli melko vaikeita, mutta valitsin sen joka tuntui helpommalta ja tein siitä. Toivottavasti en nyt höpötellyt ihan ohi aiheen :D
Iltapäivällä Jasmina pyysi kuvailemaan 2-vuotiasta suokkioriaan Visaa. Suunnattiin ensin raviradalle, johon Jasmina jätti mut sopivaan kohtaan kuvailemaan. Aamusta oli paistanut aurinko, mutta valitettavasti taivas oli jo mennyt pilveen siihen mennessä. Kuvista tuli kuitenkin suht hyviä. Jasmina kiersi radan kaksi kertaa ja sanoi sitten lähtevänsä vielä metsälenkille. Päätin mennä mukaan, sillä vaikken vielä ollut aloittanutkaan bilsan kokeeseen lukemista, tuskin olisin sitä aloittanutkaan vaikka olisin suoraan kämpille mennyt. Oli ihan kiva päästä välillä näkemään maastoja, kun niitä on viimeksi tullut nähtyä joskus kesällä kun vielä jaksoin lenkkeillä :D Visa meni ihan kivasti, tosin loppulenkistä tuli kaksi ajotuntiryhmää vastaan ja Jasmina vähän säikähti sitä, kun ei vissiin ollut koskaan tullut ketään hevosia vastaan. Visa kuitenkin taisi olla vain järkyttynyt kun yhtäkkiä parikymmentä hevosta tulee vastaan, että vain jäi seisomaan ja tuijottamaan hämmentyneenä.
Tiiakin olisi pyytänyt tallille seuraksi, mutta totesin, että kai se on pakko koittaa sitä bilsaa lukea, joten jätin välistä. Eipä tosin sitä bilsaa kauheasti tullut luettua, kun innostuin blogin otsikkokuvaa vaihtamaan :D

Perjantaina olikin sitten se bilsan koe, joka nyt meni vähän miten meni. Yritin laskeskella todennäköisiä pisteitä ja jos opettaja on samaa mieltä, saatan jopa päästäkin läpi :D
Kokeen jälkeen tilasin taxin, sillä kokeesta pääsi 9.30 ja seuraava bussi olisi tullut vasta 11.45. Sain Rimman suostuteltua mukaan, niin ei tarvinnut ihan koko 40€ maksaa itse. Haminaan päästyämme totesimme, että pari minuuttia aiemmin kun oltaisiin tultu, oltaisiin ehditty 10.10 bussiin. Noh, seuraava bussi tuli 10.40, joten ei ollut kuin puolen tunnin odottelu.
Porvoossa käppäilin s-marketille äitin orjaksi kauppaan. Kotimatkalla äiti valitteli, ettei ollut saanut nettiä aamulla toimimaan.
Kärähtäneet piuhat, ylijännitesuoja suojas ton yhen pään,
joka oli modeemissa kiinni
Kotona sitten ruvettiin selvittelemään sitä ja äiti rupesi ihmettelemään miksi puhelin-töpseli haisee ihan kuin palaneelta. Sitten huomattiinkin, että se oli ihan musta ja kärähtänyt samoin kuin kaikki piuhat, mitä siitä lähti. Onneksi meillä on sellainen ylijännite-jatkojohto, johon se kärähdys oli sitten pysähtynyt, niin ei modeemi mennyt. Illalla sitten tuli naapurista puhelu, ettei heillä toimi netti, toimiiko meillä. Ilmeisesti oli ollut edellisenä yönä joku ukkosmyräkkä ja salama oli sitten iskenyt puhelinlankoihin, jota pitkin oli sitten edennyt. Mutta onneksi meillä tosiaan oli se ylijännitesuoja, niin säästyttiin uuden modeemin ostolta.
Illalla käytiin vielä äitin ja koirien kanssa lenkillä, lenkkeiltiin taas äitin kaksoisveljen luo auttelemaan.

Meiän koira-aita ja siellä takana Dina :)
Lauantaina lähdettiin aamupäivästä äitin kanssa kaupungille ostamaan uusi ylijännitesuoja, kun vanha ei toiminut enää. Samalla käytiin myös Hong Kongissa ostamassa jouluvaloja ja katseltiin muuta joulukrääsää :D









© Äiti
Shoppailureissun jälkeen äiti vei mut tallille ja kuvaili kun ratsastin Sirillä. Ellu oli varoitellut, että Siri on tehnyt kaksi aika rankkaa lenkkiä kahtena edellisenä päivänä, joten voi olla vähän laiska. Niimpä päätettiin ottaa tosi rennosti. Menin ilman satulaa ja kuten Ellu oli arvellutkin, Siri oli tosi laiskan ja tahmean oloinen. Niimpä en yrittänytkään ruveta vaatimaan mitään ihmeellistä, olisi vain mennyt potkimiseksi. Mentiin vain ravivoltteja ja poseerattiin kun äiti kuvaili :D Loppuun annoin ihan löysät ohjat ja annoin Sirin päättää mihin mennään.




© Äiti
© Äiti
Loppuravit löysin ohjin © Äiti


Mun huoneen ikkuna :)
Ilta menikin sitten jouluvaloja laitellessa ja mun huonetta siivoillessa, kun kannettiin meidän vanha pöytäkone alakertaan, kun kukaan ei halua enää sitä käyttää, kun on niin hidas. Alakerrassa meillä on muitakin vanhoja tietokoneita, niin sinne se sopii varastoon oikein hyvin.








Sunnuntaina lähdettiin Jennin kanssa tallille ja eiköhän se bussi ollut ensimmäistä kertaa ajoissa, vaikka yleensä on myöhässä. Aikatauluissa lukee, että on meidän pysäkillä 13.15, mutta ennen on tullut aikaisintaan 13.25, mutta nyt sitten kello näytti 13.16 kun lähdettiin juoksemaan pysäkkiä kohti kun bussi otti jonkun siitä kyytiin. Olisi nyt voinut edes odottaa meitä, varmasti näki kun juostiin sitä kohti ja kiirekkään sillä ei voinut olla kun Porvoosta sen pitää lähteä vasta 13.40... Noh, ei sitten auttanut kun jäädä odottelemaan seuraavaa bussia, tosin kumpikaan meistä ei ollut varma koska seuraava bussi tulee, kun sunnuntaina aikataulut ovat kuitenkin eri kuin viikolla. Seuraava bussi mikä pysäkin ohi meni, meni vain Porvooseen asti, mutta päätettiin mennä sillä, että saadaan ainakin tietää koska se bussi tulee. Meillä oli noin 40 min aikaa ennen bussin tuloa, joten Jenni halus käydä ostamas Ben&Jerry's jätskii, jota sit syötiin ootellessa.
© Äiti (lauantailta)
Kun bussi vihdoin tuli ja päästiin tallille, todettiin, että kolme tuntii aikaa, et pitäs lähtee kotiin. Oltiin aluks suunniteltu, et kuvattas toisiimme vuorotellen, mut koska aikataulut meni uusiks ja alko jo hämärtämäänki, ni päätettii sit jättää kuvailut välistä ja mennä molemmat yhtäaikaa. Jenni meni sit Ellalla ajelee kentälle ja mä ratsastin. Ei tajtuttu valoja laittaa päälle ja pimeyden takia sekä mulla että Sirillä oli keskittyminen vähän hukassa. Yritin kuitenkin keskittyä ratsastamaan Siriä ulkoavuilla sisäohjalla kääntämisen sijasta. Olen huomannut, että siitä on tullut paha tapa, että käyttää sisäohjaa kääntämiseen ja sen takia Siri usein punkeekin ulkopohjetta vasten. Kun keskityin siihen, onnistuinkin kääntämään pelkillä ulkoavuilla, mutta välillä huomasin kuitenkin käyttäväni liikaa sisäohjaa. Että ei muuta kuin enemmän vaan treeniä.






© Äiti (lauantailta)
Kun saatiin hepat karsinaan, todettiin että bussin tuloon on vielä tunti. Näin jälkiviisaana totesin, että senkin ajan olisi voinut käyttää vaikka Sirin likaisen hännän pesuun, mutta tulipahan käytävä lakaistua huolella :D Viimeinen vartti käytettiin menemällä harjailemaan Kastetta, joka olikin jo käynyt nukkumaan. Siellä se makoili tyytyväisenä ja kun laitoin valot päälle, se nosti päätä ja kun totesi meidän tulevan sen luo, ponkaisi pystyyn. Harjailtiin ja rapsuteltiin sitä ja sitten lähdettiin bussipysäkille.
Ilta menikin tv:tä katsoessa ja koneella.



Maanantaina eli tänään menin jälleen bussilla tallille ja tänään otinkin sitten varman päälle, etten ainakaan myöhästyisi. Noh, bussin piti tulla 12.45 ja se tuli 13.07. Ai että mä niin rakastan tota bussilla matkustamista. -.-'
Kaste © Äiti (lauantailta)
Tallilla sitten valjastettiin Siri ja Kaste ja lähdettiin kävelemään maastoon päin. Kastetta ärsytti suunnattomasti ja yritti jälleen purkaa turhautumisensa puremalla mua, mutta Ellu sai tällä kertaa sen estettyä. Käveltiin parisataa metriä pidempi lenkki kun mitä Kasteen kanssa viimeksi ja loppulenkistä taisi vaavi vähän väsyäkin. Siri käyttäytyi taas tosi hienosti, se kyllä tietää koska pitää käyttäytyä ja näyttää hyvää mallia vauvalle.





© Äiti (lauantailta)
Tallilla vaihdettiin Sirille koppakärryt perään ja lähettiin vielä Ellun isän kanssa ajolenkille sillä aikaa kun Ellu meni juoksuttamaan Kastetta. Sirin korvat pyöri hämmentyneenä, että joutuuko tässä vielä toisellekin lenkille, mutta käyttäytyi kuitenki tosi hyvin. Takaspäin vauhtia löyty kyllä vähän turhanki paljon. Pari kilsaa ennen tallia Matti sano "täs ois hyvä suora päästellä vähä reippaamminki...". Jos oisin yksin ollu Sirin kanssa, ei ois tullu mieleenkää lähtee päästelee reippaammin kotiin päin, mut koska Matti oli mukana, totesin vaa et kai me sit yhessä saadaa se pysäytettyy ennen tallii. Niimpä annoin mennä ja kyllä se Siri sit pinkoki! Siinä vaiheessa ku rupesin jarruttelee, ei Siri kuunnellu ollenkaa vaa vauhti vaa kiihty. Yhen alamäen jälkee se hyppäs laukalle ja sit Matti autto jarruttaa, ni lopulta saatii se hidastaa. Reippaamman päästelyn jälkeenki tuntu Sirillä vaa energiaa riittävän, mut jarrut toimi sentää paremmin. Tallille ku päästii, sovittii et Matti hoitaa Sirin pois ku Ellulla oli vähän kiire.
Loppuilta onkin mennyt koneella ja jatkuu varmaan tv:stä Mr. Beania katsellen :D

P.S. Pari tuntii sit päästin koirat ulos ja siel oli LUNTA!!! Vaik eipä toi varmaa kauaa maassa pysy, mut lunta se silti oli <3

4 kommenttia:

  1. Eksyin tässä työpäivän lomassa blogiisi ja jäin katselemaan kuviasi! Alko taas hulluna tekee mieli ratsastaa kun näki nää kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä kiva :) Ei kun vaan johonkin ratsastamaan ;)

      Poista
  2. Kiva blogi sinulla ja mukavia kuvia hepoista :)Pakko mainita että mulla on kärähtynyt kans ylijännitesuojat, täytyy vaihtaa kyllä johonkin parempaan laatuun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Siis meillä kyllä onneksi ylijännitesuoja suojasi itse laitteet, piuhat vain kärähti :)

      Poista