sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Onnistunut heppailupäivä

Til-t Adelheid "Ade" 05/2011
Perjantaina juoksutustunnilla sain yksin juoksutettavaksi Aden. Ade vähän vedätti mua, mutta loppua kohden sain sen toimimaan vähän paremmin. Meillä oli taas käytössä chambonit, mutta koska niitä oli vain kaksi ja mä jäin ilman, Sepi teki mulle tee-se-itse chambonin. Se oli tosi isolle hepalle tehty, jossa narujen lisäksi mahavyöhön laitettiin sivuohja. Tämä viritys oli kyllä niin pitkä Adelle lyhimmälle säädettynä, että Sepi muokkasi siitä heti alussa goguen.
Juoksutustunti venyi aika paljon ja loppujen lopuksi meillä olikin viiden minsan tauko ennen seuraavan tunnin alkua. Meillä oli ympäristölainsäädäntöä ja käytiin läpi tarhoihin ja laitumiin liittyviä lakipykäliä.
Sitten oli kahdentoista jälkeen lähtö Hentzin kyydillä Porvooseen. Porvoossa myöhästyin juuri ja juuri bussista, joten täytyi odottaa puoli tuntia seuraavaa. Kotona sitten ilta meni dataillessa, tv:tä katsoessa ja koirien kanssa lenkkeillessä.




Tytär ja emä: Tooticky ja Goldi Hackstable
Lauantaina eli tänään lähdin Jennin kanssa yhdentoista aikaan bussilla tallille. Siellä ensin kierreltiin kuvailemassa heppoja tarhoissa, osasta tuli ihan kivoja kuvia, mutta toiset jäivät vähän ylivalottuneiksi, kun en hirveästi ehtinyt kuvia räpsiessä säädellä asetuksia.








Shet-o Broängens Mr Bubbles

Lv-t Goldi Hackstable

Lv-r Hole In One

Lv-t Quintana Roo
Sh-r "Ripa"

Ox-r V.H. Al-Yazi BE
Til-t Goldy II
Sitten kuvailtiin kun Tiia ratsasti Mummolla, Jenni Tiian videokameralla ja mä omalla kameralla. Kuvaus oli aika haastavaa, koska puolet kentästä oli varjossa ja puolet auringossa. Jälkikäteen kuvia katsellessa varjon puolella otetut kuvat olivat kyllä parempia, koska auringossa valotusta oli melkein aina liikaa.
Mummo näytti aika jäykältä, mutta parani loppua kohden. Laukkojen jälkeen näkyi virtaa olevan ja Tiia välillä valittelikin ettei ole poni ihan hanskassa. Kuvista tuli kuitenkin ihan kivoja.



© Tiia F.
Sitten mä ratsastin Sirillä ilman satulaa Tiian kuvaillessa. Siri oli aika laiskalla tuulella, mutta kulki ihan kivasti. Laukat oli vähän hukassa, etenkin vasempaan kierrokseen, mutta loppua kohden parani. Pyörittiin aika paljon ympyröillä, tehtiin muutamat kiemuraurat, treenailtiin vähän keskiravia lävistäjällä ja tehtiin samaa kolmikaarisen kiemurauran tehtävää, kuin tiistain ratsastustunnilla. Eli ensimmäisen ja toisen kaaren välissä käyntiin siirtyminen ja toisen ja kolmannen kaaren välissä laukannosto. Alkuun tuntui tosi hankalalta saada tehtävä sopimaan niin pienelle kentälle, mutta kun malttoi keskittyä, se sujui ihan hyvin.
© Tiia F.
Alkuun laukat ei meinanneet millään nousta kiemurauralta, vasempaan kierrokseen ei saatu yhtään kunnollista nostoa. Oikeassa kierroksessa tuli kaksi tosi hyvää nostoa, johon sitten lopeteltiinkin tehtävä. Oikeaan kierrokseen Siri ihan innostuikin laukkailusta, joten rallitettiin muutama kierros putkeenkin laukkaa. Vasen laukka lähti rullaamaan vasta kun Tiia lähti laittelemaan hevosille heiniä ja Siri hermostui kun sen kaveri lähti kentän reunalta. Hirnahtikin oikein Tiian perään, että "älä jätä mua yksin tän hullun kanssa!" :D Hetken päästä Jamilla tultiin ratsastamaan kentälle, jolloin viimeistään Sirin keskittyminen herpaantui täysin, joten loppuajan keskityin lähinnä ravin työstämiseen, jotta se malttoi taas keskittyä. Otettiin sitten parit onnistuneet laukannostot vasempaankin ja lopeteltiin sitten siihen. Loppukäyntejä talutellessani huomasi kyllä selvästi, että pohja oli aika raskas, joten ei ollut yhtään ihmekään, että Sirikin oli vähän hionnut.

© Tiia F.
Kuvia läpikäydessä jäi harmittamaan, kun en hiffannut säätää valotusasetuksia ennen Tiian siirtymistä kameran taakse. Suurin osa kuvista oli tosi ylivalottuneita ja niitä oli pakko muokkailla jälkikäteen aika paljonkin. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen kuviin, tosi kivoja löytyi useita. Ja omapa oli moka kun en älynnyt niitä valotusasetuksia säädellä sopivaksi.
Se mikä yllätti tosi positiivisesti, oli mun istunta. Sehän on kehittynyt ihan huimasti. Kyynärpäät pysyvät jo melko hyvin kyljissä ja nyrkitkin pysyvät pystyssä. Samalla ryhti on parantunut kivasti ja varpaatkaan ei sojota ihan minne sattuu. Kai siitä jotain hyötyä on sitten ollut, että joka ratsastuskerralla hokee päässään litaniaa "kädet, jalat, ryhti, katse, ulkoavut". Kahteen viimeiseen täytyy vielä muistaa kiinnittää tarkemmin huomiota, ne kun tuppaavat välillä unohtumaan :)


© Tiia F.

© Tiia F.

Kyllä se askel vähän piteni!
© Tiia F.

© Tiia F.

Enpä tiedä voiko sitä vielä keskiraviksi kutsua, mutta ihan kivasti liikettä sieltä aina välillä löytyi :)
© Tiia F.
© Tiia F.

© Tiia F.

Meinas laukka hyytyä, siks pomppu :D
© Tiia F.

© Tiia F.

© Tiia F.
Kaste rallittaa ympäri tarhaa
© Tiia F.
Se on muuten hassu, että joka kerta kun lähden ratsastamaan Sirillä kentälle, niin ekaksi näen kun Kaste käy piehtaroimassa ja sitten se rupeaa rallittamaan ympäri tarhaa. Tänäänkin juoksenteli ympäri tarhaa ja kuulemma naapuritarhan Essikin oli oikein ruvennut hörisemään, että "ota ihan rauhassa, kakara, se sun mammas on tos vieres kentäl". Sirikin pari kertaa vilkaisi, että mitä se nyt siellä oikein riekkuu, mutta ei jaksanut kiinnostua siitä sen enempää. Tiia napsi muutamia kuviakin, kuvat on otettu kentältä käsin ja kentän ja Kasteen ja Sirin tarhan välissä on toinen tarha, joten aitalangat tulevat kyllä vähän inhottavasti tielle. Mutta näkeepä ainakin, että Kassella oli vähän hauskaa :)

© Tiia F.

© Tiia F.

Tulevan ravurin täytyy vähän esitellä raviaankin ;)
© Tiia F.

Tuli tiukka mutka ja meinas mennä nurin
© Tiia F.

© Tiia F.

© Tiia F.
© Tiia F.


© Tiia F.
Kun olin Sirin hoitanut pois, rasvailin Kasteen jalat ja harjailin sitä sillä aikaa, kun odoteltiin, että Jami saadaan ratsastettua. Sitten vietiin Kaste kentälle ja päästettiin irti. Kauheasti se olisi taas halunnut pörrätä pihaton portin kulmassa, etenkin silloin kun pihattohevoset tuotiin päivätarhasta takaisin. Kaste ja Tuutikki haistelivat niin suloisina toisiaan ja haistelu päättyi kunnon kiljaisuun. Kentän ohi käveli aika määrä porukkaa, joku perhe oli lenkillä lapsineen ja koirineen ja Kaste oli sitä mieltä, että ne ovat hirveän pelottavia.
Hirveästi ei innostunut juoksemaan irtona, oli ilmeisesti juoksuttanut itse itsensä jo tarhassa :D Otin sen kiinni ja tehtiin vähän talutusharjoituksia. Etupääväistö alkoi sujumaan jo tosi hyvin, jossain vaiheessa Kaste tarjosi sitä jo ihan peruutusta pyytäessä. Kovin kauaa ei talutusharjoituksia jääty nuhjaamaan, vaan tehtiin molempiin suuntiin muutama onnistunut ja sitten lähdettiin talliin.

© Tiia F.

Tuutikki ja Kaste haistelemassa
© Tiia F.

© Tiia F.

© Tiia F.
Viritin vielä ennen lähtöä Sirin ja Kasteen oviin nimikyltit, saa nähdä kuinka kauan ne siellä pysyvät. Pääsin Porvooseen Cristan kyydillä, bussi ehti taas juuri lähteä nenän edestä, mutta kävin kaupassa odotellessa. Kotona ilta onkin mennyt lähinnä kuvien läpikäynnillä, reilu 800 kuvaa odotti kuitenkin läpikäyntiä :D
Huomenna sitten taas tallille, todennäköisesti luvassa on varsa-reenit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti