keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Viikonloppu koiria ja heppoja täynnä

Koirulit leikkimässä <3
Perjantaina olin ajatellut nukkuvani ainakin yhdeksään asti, mutta heräsinkin jo puoli kasilta ja päätin lähteä koirien kanssa saattamaan nuoremman siskoni kahden kilsan päähän kouluun. Mentiin potkurilla meidän tie alas ja koirat ihan innoissaan vetivät, on ne niin sulosia <3 Loppumatka käveltiin, kun ei viittitty potkurin kanssa lähteä asfalttitielle sähläämään. Kotiin päin mennessäni koitin opettaa koiria vetämään potkuria ihan itse, mutta heti kun poistuin potkurin takaata koirat vaan pysähty vilkuilemaan säikkynä, että "hui, miten se liikkuu itestään???". Että sellasia vetokoiria :D

Dina ja Nana
Kotona jätin koirat meiän aidatulle pihalle ja rupesin tekemään lumitöitä. Innoissani olin tosi huolellinen ja oikein "nuolin" kaiken ylimääräisen lumen pois. Noh, se oli ihan turhaa, koska siinä vaiheessa kun lopettelin alkoi jo vähitellen sataa lunta. Noh, ei voi mitään :D
Lumitöiden jälkeen söin välipalaa ja katselin tv:tä noin 20 min.





Lumikoirat
Sitten päätin lähteä koirien kanssa metsään lenkille. Koirat oli vähän ihmeissään, kun lunta oli mua polviin asti, mutta kiltisti pomppivat mun jälkiä pitkin mun perässä. Jossain vaiheessa poikettiin tielle ja siitä kun taas lähdettiin metsään, pysähtyi Dina tuijottamaan mua ja vilkuilemaan tielle päin. Sen ilme oli "siis oikeesti, tossa menee tie ja sä oot menossa sinne umpihankeen, onks sul kaikki kotona???" <3 Kyllä se sitten lähti tulemaan metsään Nanan kanssa, mutta yhä edelleen pysähteli tuijottamaan oonko oikeesti niin tyhmä etten tajuu mennä aurattuu tietä pitkin :D

Napo lumihangessa

Dina lumihangessa

Dina ravistelee päästyään tielle

Kotona datasin puolisen tuntia ja katselin kun koirat nukkuivat sikeästi. Taisi olla väsyttävä metsäretki. Kun aloin lähtemään bussipysäkille, ei kumpikaan liikahtanutkaan, kun ne yleensä ovat heti riehumassa ympärillä kun joku laittaa kenkiä jalkaan.

Väsynyt Nana lenkin jälkeen <3

Väsynyt Dina lenkin jälkeen <3
Tallilla hain Sirin tarhasta, josta se oli vähän erimieltä, koska sillä oli heinänmurujen imurointi kesken. Sen protestointi kuitenkin jäi pari askelta poispäin kävelyyn, joten eikun nappasin kiinni ja vein talliin satuloitavaksi.  Sitten kentälle, kunhan ensin olin väkertänyt kentän ja pihaton välisen portin siihen kuntoon, että pihattohevoset ehkä pysyisivät omalla puolellaan. Ilmeisesti Tuutikki oli nojaillut portin ylälangan rikki, joten aika erikoisen väkerryksen siihen sai laittaa.
Siri poseeraamassa 03/2010
Siri oli heti alusta asti tosi kiva ja hyvin kuulolla. Koska se alkoi jo heti käynnissä hakeutua muotoon, päätin keskittyä sen muodon työstämiseen vähän enemmän. Otin tavoitteeksi saada muodon säilymään pitempään ja Sirin kantamaan itse päänsä, kun sillä on tapana roikottaa päätään ratsastajan käsien varassa. Pätkittäin molemmat onnistuivat hyvin, mutta kyllä se pää tuppasi aika painava olemaan. Puolen tunnin ratsastuksen jälkeen molemmilla alkoi jo huomio vähän herpaantua, koska Tuutikki rupesi nojailemaan portilla ja välillä näytti siltä, että portti pettää justiinsa. Koska siitä olisi voinut aikamoinen show tulla, jos Tuutikki olisi rynnännyt Sirin luo ja Siri olisi ruvennut sitä komentamaan, jonka jälkeen Goldi olisi tullut puolustamaan vaaviaan, niin aika hätä tuli aina siinä vaiheessa, kun näytti siltä että kahvat pettävät hetkenä minä hyvänsä. Niimpä ravailtiin aina portille hätistelemään Tuutikkia kauemmas, mistä ei tosin hirveän pitkäksi aikaa ollut hyötyä, kun se hetken päästä oli taas nojailemassa porttiin. Sirillä oli kyllä vähän ihmettelemistä, kun sehän pelkää sähkölankoja saatuaan muutaman kunnon tällin, ja Tuutikki vaan potki lankoja ja välillä oli ihan solmussa siellä.
Tuutikin paimentamisen lomassa ehdittiin myös laukkailla vähän. Siri tuntui tykkäävän lumessa laukkaamisesta, koska oli ihan intona ja laukkasi ihan reippaasti ilman komentamistakin. Muutenkin se oli yllättävän reipas koko ratsastuksen ajan ja todella yhteistyöhaluinen. Ihan kiva ratsastaa edellisen viikon epäonnistumis-fiiliksen jälkeen hepalla, jonka oikeasti saa toimimaan suht kivasti.
Hyvä fiilis jäi ratsastuksesta ja kun olin hoitanut Sirin pois, hain Kasteen tarhasta, harjailin sen läpi ja rasvasin jalat. Alkaa jo ne mutaruvet näyttämään tosi hyviltä, hyvin ovat lähteneet parantumaan.

Lauantaina Ellu kyyditsi mut tallille, mutta ei itse lähtenyt heppoja liikuttelemaan, koska Tassulla oli uros seuraa mukana, ja Ellun piti lähteä kotiin niitä vahtimaan.
Aiheeseen vähän liittymätön kuva,
Siri valjastettavana reen eteen 01/2011 © Jenni W.
Lähdettiin sitten Matin kanssa ajamaan Sirillä ja otettiin Kaste perähevoseksi. Matti oli tallilla jo ennen meitä ja oli jo Sirillä käynyt lämmittelylenkin heittämässä, joten eikun Kaste perään ja menoksi. Käytiin hiittimäen päällä ja vähän matkaa kääntymässä Rölliin päin. Kaste näytti jo alkaneen päästä jyvälle tuosta perähevosen hommasta, koska oli koko lenkin ajan kärryjen takana, eikä edes yrittänyt lähteä ohi. Mutta on se vain niin hassu varsa kun ei oikein malta keskittyä eteenpäin liikkumiseen vaan koko ajan pitää yrittää keksiä jotain virikettä ympäristöstä, kuten esim. oksien syömistä tai lumesta törröttävien heinänkorsien syömistä. Hyvin kuitenkin käyttäytyivät molemmat hepat. Siri oli hiittimäen päällä käännyttäessä aika reipas ja sai jarrutella aika kovallakin kädellä, kun meinasi varsa jo jäädä jälkeen. Röllin jälkeen takaisin kääntyessä toimi jo oikein hyvin ihan pienillä pidätteillä.
Tallin pihaan saapuessa nähtiin Ellu juoruamassa Marian kanssa, josta Matti ei tainnut olla hirveän iloinen. Matti olisi halunnut Kastetta opettaa kärryjen edessä, mutta koska Ellulla piti olla kiire, ei me sitä kaksin voitu tehdä. Mutta mulle oli positiivista sitten se, että pääsin Ellun kyydillä kotiin eikä tarvinnut matkustaa bussilla ;P
Yhdellä Ellun työkaverilla oli ratsastussaappaat myynnissä, joten Ellu oli tuonut ne mulle sovitettavaksi ja suht sopivilta tuntuivat jaloissa. Sain ottaa saappaat "koeajalle", eli päätin ottaa ne Harjuun mukaan ja ratsastaa niillä pari ratsastustuntia ennen kun päätän ostanko ne vai en.

Sunnuntaina lähdettiin äitin ja koirien kanssa lenkkeilemään parin kilsan päähän ukille moikkaamaan ukkia ja Sepeä. Sitten käveltiin äitin veljen, Jukan kanssa ukilta koululle ja äiti ja Jukka kävi äänestämässä. Kumma kylätapahtuma tuo äänestäminen kun suunnilleen joka toinen ohi kulkeva pysähtyi vaihtamaan kuulumisia :D
Koululta jatkettiin sitten takaisin kotiin, jossa äiti tarjosi Jukalle kahvit. Sitten saatettiin Jukka kotiinsa ja lenkkeiltiin siitä taas kotiin.
Napo "vankilassa"

Dina ihmettelee, mihin Jenni vie Nanaa
Nana lumihangessa <3
Dina poseeraa <3

Sitten olikin enää vuorossa syöminen ja sitten alkoi olla aika lähteä kohti Harjua. Bussimatka meni aika hitaasti, kuten yleensäkin, vaikka nukahdinkin ihan kunnolla Loviisan ja Karhulan välillä. Sen jälkeen olin tosin ihan pirteä, joten siksi varmaan loppumatka tuntui menevän niin hitaasti.

Taidankin kirjoittaa Harju-viikosta vasta huomenna tämäkin teksti tulee nyt aika paljon myöhässä, kun ei aiemmin ole ehtinyt/inspannut kirjoittaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti