torstai 16. helmikuuta 2012

Tylsääkin tylsempää lukiota...

Til-t Fraza kisoissa 11/2011
Maanantaina alkoi päivä ratsastustunnilla. Menin Frazalla ja tällä kertaa meni aika paljonkin paremmin kuin viimeksi. Liekö johtuu siitä, että oltiin vanhassa maneesissa, tuntuvat melkein kaikki hevoset ottavan jotain painetta siitä uudesta maneesista.
Saatiin hoitaa alkuverryttely itsenäisesti loivia kaarevia uria tehden. Pyörittelin Frazaa pääty-ympyröillä ja pitkillä sivuilla keskityin ratsastamaan suoraan. Ravin tahtia sai olla koko ajan korjaamassa, koska kuten Seppänenkin sanoi, Fraza on mestari tekemään vähitellen tahdin hidastamista tai nopeuttamista. Ravissa lähinnä hidastamista. Fraza meni kuitenkin tosi kivasti ja alkoi paikoitellen vähän laskemaan jo päätäkin kun alkukäyntien jälkeen ohjat käteen ottaessa nousi pää heti taivaisiin. Seuraavaksi jakauduttiin kolmelle ympyrälle ja tehtävänä oli mennä aina kymmenen askelta käyntiä, kymmenen ravia, viisitoista laukkaa, kymmenen ravia ja taas kymmenen käyntiä. Tämä sujui yllättävän hyvin, välillä tuli ahdasta ja käyntiaskelia piti ottaa vähän useampi, että sai tilaa, mutta muuten sain lähes aina siirtymisen osumaan kohdilleen. Suunnan vaihdon jälkeen Fraza alkoi kuumumaan ja raviaskeliakin tuppasi tulemaan vähän yli, kun piti rauhoitella ravin tahtia ennen laukannostoa. Hyvin alkoi kuitenkin toiseenkin suuntaan sujumaan kun vaan malttoi tehdä pidätteitä ja odotella, että ravi rauhottuu.
Sitten olikin loppuverkat ja hevoset pois.
Seuraavalla tunnilla oli työsuojelua, ja koska se meidän video ei ole vieläkään valmis, ei oikein päästy tekemään siellä mitään järkevää. Opettaja oli ensinnäkin 20 min myöhässä ja kun vihdoin pääsi luokkaan, katseltiin vain aikaisempien ryhmien työsuojelu-videoita. Saapa nähdä mitä tuosta meidänkin videosta tulee kun noin hitaasti valmistuu ja joku ryhmä oli tehnyt ainakin 3-4 versiota videosta ennen kun se hyväksyttiin. Päästiin puoli tuntia aiemmin tunnilta ja seuraavana olikin hypäri, joten taukoa oli 3,5 tuntia. Rupesin lueskelemaan tuota Ylpeys ja ennakkoluulo -kirjaa ja siinä menikin sitten vissiin ekat kaksi tuntia, kun innostuin juonesta enkä meinannut malttaa lopettaa lukemista ollenkaan. Yllättävän hyvä kirja :D
Loppuaika menikin sitten koneella ja seuraavalla tunnilla oli sitten varustehuoltoa. Pääsin korjailemaan Esterin riimua ja sainkin turpahihnan reikiä vaille valmiiksi.


Tämä osa oli rikki, joten se vaihdettiin uuteen, yksi leiffi
piti tehdä lisää ja tuo päällimmäinen pala siis vaihdettiin
Illalla oli sitten valjaskerho ja siellä jatkoin sen turparemmin korjailua. Sainkin sen tunnissa valmiiksi, mutta esitellessäni sitä opettajalle, huomasi hän, että se turparemmin poskihihna osa oli melkein hajonnut alhaalta, joten ei kun sitäkin korjailemaan. Senkin sain melko äkkiä valmiiksi, tosin kello oli siinä vaiheessa jo kymmentä vaille kahdeksan (kerho loppuu kahdeksalta).
Ylös lähtevä hihna oli siis katkeamaisillaan, joten turparemmi
ratkottiin auki ja poskihihnasta napattiin pala pois ja
ommeltiin uudestaan kiinni
Tyytyväisenä tarkastelin työni tulosta, kunnes tajusin, että olin laittanut hihnan sinne turparemmin väliin väärinpäin. Ei kun purkamaan juuri ommeltu turparemmi ja uudestaan ompelemaan. Sain jäädä vielä kymmeneksi minuutiksi yliaikaa ja siinä sainkin sen sitten valmiiksi. En päässyt siis vielä suitsia aloittelemaan, mutta ensi maanantaina sitten :)



Tiistai, keskiviikko ja torstai ovatkin sitten olleet kaikki tylsiä 8-16 lukiopäiviä. Ja illatkin on mennyt vain läksyjä tehdessä ja koneella lagatessa, joten mitään erikoista kirjoitettavaa ei löydy. Tylsäähän se on, etenkin matikan ja psykan tunneilla tuntuu että tekisi vain mieli juosta pois tai nukkua koko tunti. Psyka nyt on muuten vain tylsää ja matikassa opettaja on sellainen hissukka, joka mutisee itsekseen luokan edessä ja jotenkin koko käytös huokuu jotain, joka houkuttelee olemaan keskittymättä ja rupeamaan touhuamaan jotain omiaan. Enkku, ruotsi ja ehkä äikkäkin nyt vielä menee kun mielenkiinto pysyy jotenkuten yllä kun koko ajan pitää olla tekemässä jotain. Noh, ehkä sen opiskelu-inspiksen saa jostain jossain vaiheessa kaivettua esiin :D

Ei millään lailla aiheeseen liittyvä kuva, mutta kun on niin tylsä postaus kun ei ole kuvia :D
Dina 01/2012
Tänään oli kyllä lukiopäivän jälkeen vielä tanssiharkatkin, tosin kaikki tanssijat yhtä poikaa lukuunottamatta olivat paikalla, joten menin poikana tanssimaan sitten tangon ja muuten olin vain katselemassa. Näytti jo tanssit paljon paremmilta kun mitä ovat tähän asti näyttäneet, ehkä ne tanssijat nyt selviää niistä wanhoista :D
Saas nähä mitä siitä kuvauksestakin nyt sitten tulee, eilen katselin dvd:ltä viime vuoden tanssikoostetta ja täytyy sanoa ettei kaikkein rohkaisevinta ollut kun en heti alkuun edes saanut koko koostetta auki, kun mulla on niin vanha kone. No, google on kaveri ja sain sitten selvitettyä, että tiedostoa muuttamalla pitäis toimia ja toimihan se. No, viime vuoden kooste oli jonkun ammattilaisen kuvaama ja todennäköisesti hänellä oli ollut käytössään ihan videokamera (videokameroita) jalustoineen ja mullahan on vain tuo mun järkkäri - ja ilman jalustaa. Eli ainakin mun kuvaama materiaali tulee tärisee aika paljon enemmän ja ei oo yhtä monipuolista ku käytössä vaan yks kamera. Mutta enköhän mä jonkunmoisen videon saa pyöräytettyä kasaan, en ota turhaan paineita :)

Ja koska Dinakin pääsi tähän postaukseen niin täytyyhän Nanankin päästä, eikös? ;)
Nana 01/2012
Tanssien jälkeen se ois sitten viikonloppu täällä, koska tanssit loppuvat Virojoella kahdeksalta, niin eihän täältä siihen aikaan enää mihinkään pääse ja toisaalta kun viikko 9 on hiihtolomaa, niin samapa se on jos yhden viikonlopun viettää täällä. Ja tekemistä kyllä riittää videon editoinnissa ja kameran kanssa heiluessa, ja voisipa sitä vaikka pyytää jotain koulun hevosia liikutettavaksikin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti