maanantai 19. maaliskuuta 2012

Viikonloppu

Siri 06/2010
Perjantaina oli taas sietämättömän pitkät neljä tuntia lukiota ja sitten oli lähtö kohti Porvoota. Bussin ollessa Karhulassa rupesin pohtimaan, miksi on niin levoton olo. Tuntui, ettei millään olisi jaksanut istua paikallaan ja lopulta tulin siihen tulokseen, että sen oli johduttava siitä, kun on koko viikon joutunut istumaan lukiossa, niin alkaa vähitellen riittää! Noh, selvisin kuitenkin tallille asti, vaikka koko ajan oli ihan adhd-olo.
Tallilla hain ensin Kasteen ja Sirin sisään ja rupesin raaputtelemaan Kastetta furminaattorilla. Pinjaa ja Heppua oli siis tarkoitus mennä kuvailemaan, joten ajattelin kuluttaa aikaa odotellessa. Pinja kuitenkin soitteli jossain vaiheessa pääsevänsä tallille vasta viiden maissa, joten päätin sitten lähteä Sirin liikuttamaan siinä välissä. Alkuun piti toki viettää puoli tuntia furminaattorilla raaputtaen.
Siri 03/2010
Ratsastin Sirillä vaihteeksi kuolaimet suussa ja huomasin heti alussa, että muoto oli aika pahasti hukassa. Niimpä varovasti, samalla kentän pohjaa tunnustellen, etsiskelimme sitä muotoa sieltä. Kyllä se sieltä rupesi pikkuhiljaa löytymäänkin, mutta ei ollut ihan yhtä pysyvä, kun kuolaimettomien suitsien kanssa. Kentän pohja oli parempi, miltä näytti, joten uskallettiin sitten ottaa jokunen laukkapätkäkin. Tehtiin aina päätyihin voltti tai kaksi ja pitkät sivut laukattiin. Ylipäätään keskityttiin lähinnä ympyröihin ja voltteihin, alussa mentiin vähän pohkeenväistöä, joka meni yllättävänkin hyvin. Ja omasta istunnasta löytyi taas virhe: oikea pohje ei pysy kyljessä kiinni ja pohjetta käyttäessä juuri oikean jalan kantapää nousee. Vasempaan jalkaan olin tosi tyytyväinen, pohje pysyi hyvin kiinni ja varpaatkaan ei sojottanut mihin sattui. Mutta täytyy nyt ruveta seurailemaan tuota oikeaa pohjetta, luulen, että sekin vaikutti siihen, ettei muoto pysynyt kovin pitkiä pätkiä.
Ratsastuksen jälkeen innostuin raaputtelemaan taas lisää karvaa Siristä furminaattorilla ja ylätallin pitäjän mies, Niko kommentoikin ajolenkiltä tullessaan "taasko sä raaputat sitä, varmasti raaputit samaa kohtaa sillon ku mä lähinki" :D


Shet-r Hemil
Shet-r Hemil
Kohta Pinja huuteli tallin ulkopuolelta ja eikun kamera matkaan ja kentälle. Olin oikein yllättynyt, kuinka kivoja kuvia sain, Heppu oli juuri sopivan värinen, kun Ilkeä kuvaillessa on tottunut siihen, että poni jää vähän epäselvemmäksi, etenkin vähän huonommassa valossa. Hepusta sai kuitenkin tosi kivoja kuvia ja vaikka jälleen aika monta kuvaa lensi roskikseen, olin todella tyytyväinen jäljelle jääviin.
Kuvailun jälkeen totesin, että seuraava bussi tulee vasta tunnin päästä. Niimpä lähdin jatkamaan Sirin raaputtelut loppuun ja raaputtelin toki vähän Kastettakin. Ja sitten eikun kotia.

Lauantaina lähdettiin tallille vasta iltapäivästä, joten innostuin lähtemään koirien kanssa lenkille päivällä. Menin yksikseni, kun ei ketään muita kiinnostanut lähteä ulkoilemaan, kun oli niin masentava, sumuinen sää. Meinasin ensin, että olisin mennyt neljän kilsan lenkin, mutta muistin sitten äitin kieltäneen menemästä maantielle, jossa koirat likaantuvat. Niimpä meninkin sitten vain kahden kilsan lenkin, kun en jaksanut lähteä mitään edestakaista lenkkiä tekemään. Sää oli kieltämättä todella masentavan synkkä.
Kaste söpöilee :)
Iltapäivällä lähdettiin sitten Jennin ja Ellun kanssa tallille ja päätettiin ottaa Jenni mukaan varsan koulutukseen Ellun isän ollessa reissussa. Niimpä lähdettiin niin, että meidän ponikuski Jenni ajeli Kastetta Ellun taluttaessa ja mä ajelin Sirillä edellä. Kaikki meni hyvin, kunnes puolisen kilometriä käveltyämme tuli tallin friisiläinen liilat valjakkokärryt perässään vastaan. Ellu varoitteli Sirin loikkineen nähdessään kärryt ja eipä nytkään ilman loikkia selvitty. Alkuun Siri ei meinannut ollenkaan mennä ohi, mutta vihdoin ohi mennessään lähtikin aika vauhdilla. Ja sen jälkeen loppulenkki menikin tuijotellessa metsään ja säpsyessä jokaiselle keksimälleen pelottavalle asialle. Kaste käyttäytyi tosi hienosti ja saikin tallilla paljon kehuja. Siri sen sijaan joutui Ellun maastakäsin höykytykseen ja sen jälkeen vielä ratsastukseen. Siinä vaiheessa alkoi jo Sirinkin ilme muuttumaan suopeammaksi, pelkäsi vissiin, että keksivät vielä neljännen liikuntamuodon sille päivälle :D
Ellun kouliessa Siriä, mä raaputtelin jälleen Kasteesta karvaa furminaattorilla. Samoin selvittelin harjan ja hännän ja vaihdoin jopa Sirin ja Kasteen nimikyltit oikein, niiden nyt vaihdettua karsinoita. Ellun ollessa tyytyväinen Siriin keräiltiin tavarat kasaan ja lähdettiin kotiin.

Siiri syömässä Tassun luuta

Sunnuntaina lähdin päivällä Ellulle kuvailemaan Tassua. Sain meidän naapurit koirineen mukaan, kun päättivät tulla samaa matkaa moikkaamaan Ellua ja Tassua. Nana ja Dinakin oli mulla mukana ja ne eivät, ihme kyllä, syöneet Siiriä, joka on naapureiden nuorempi koira. Etenkin Nana tuppaa yleensä aina ärisemään ja isottelemaan Siirin ollessa lähettyvillä (vaikka kokoeroa löytyy kyllä aika melkoisesti airedalenterrierin ja mittelspitzin välillä :D ). Tällä kertaa se kuitenkin alkuärinöiden jälkeen ei välittänyt Siiristä tuon taivaallista, haistelivatkin pitkään toisiaan.

Huolestunut Tassu "ottakaa se luu siltä pois!"


Tassu ei kauheasti tykännyt, kun Siiri löysi jostain Tassun luukätkön ja rupesi sitten tyytyväisenä mussuttamaan luuta. Kamala haukkuminen ja ulina, että "etteks te nää et se syö mun luuta, ottakaa se siltä pois!" Tuli siis aika paljon haukkumiskuvia räpsittyä, mutta tottakai jossain välissä ehti jokusen poseerauksenkin napattua. Kaiken kaikkiaan ihan kivoja kuvia tuli räpsittyä.








Tassu: "Se on mun luu, älä luulekkaa saavas sitä takas!"
Siiri: "Okeei okeei..."


Ellulta palattuani tartuin lapioon ja lähdin kaivamaan meidän koira-aitaa esille. Aamulla meinaan ruvettiin katsomaan, että "hetkinen, nyt on kyllä Dina väärällä puolella aitaa...", juhannusruusupuskan päällä on niin paljon lunta, että se nojasi aitaan juuri sen verran, että koirien tarvitsi hädin tuskin hypätä päästäkseen aidan toiselle puolelle.
Lapiointi hommien jälkeen lähdettiin äitin ja koirien kanssa Jukan seuraksi lenkille. Mulla oli kamera mukana, joten pakkohan se oli jokunen kuvakin räpsäistä lutu-hauvoista ;)
Napotti <3

Kevät tulee, hiekkatie jo sula <3 (ainaki tost yhest kohtaa :D )

Diipe <3

Lenkki-Napo <3

Illalla olikin sitten taas Harjuun lähtö ja jälleen onnistuin bongaamaan Rimman bussista. Tämän kertaisena keskusteluaiheena oli kuitenkin lähinnä meidän psykologian opettajan haukkuminen :D

Tänään maanantaina meillä oli aamusta varustehuoltoa, mutta Toronen oli taas vaihteeksi kipeä (ei toki ärsytä kun ei tänäänkään pääse valjaskerhoon niitä suitsia jatkamaan... -.-'), joten meidät laitettiin auttamaan talliin. Heppojen ulosvientiä ja karsinoiden siivousta. Oli kyllä kivaa taas vaihteeksi tehdä tallihommia, onneksi kohta alkaa tallijaksokin niin pääsee talliin ihan pidemmäksikin aikaa :)
Ruuan jälkeen olisi vuorossa ratsastusta ja viimeisellä tunnilla vielä ympäristölainsäädäntöä. Illalla voisi kyllä tuppautua kuvailemaan jotain, kun ei nyt sinne valjaskerhoonkaan pääse.

Unohdin muuten viime postauksessa mainita, että soittelin maanantaina Porvoon autokouluun ja sovin, että menen kesälomalla suorittamaan ajotunnit sielä, että saan kortin aiemmin. Inssiin pääsen kylläkin vasta 23.7. (mulla on synttärit 11.7.), mutta Harjussa jos olisin suorittanut autokoulun, olisi mennyt elokuun puolelle. Mutta innolla nyt odottelen ajotunteja, kova hinku olisi jo päästä auton rattiin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti