keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Erittäin ärtynyt olotila...

Varoitan ja pahoittelen ärsyyntynyttä ja väsynyttä olotilaani, jonka vuoksi teksti on nyt mitä on...

Torstaina tuli aamupäivä vietettyä vesi- ja ruokakuppeja sekä suolakiviä pesemällä, wuhuu... -.-' Tosin voitti kyllä museon siivouksen :D Päivällä en taas saanut mitään järkevää aikaiseksi ja neljän tallissakaan ei ollut mitään ihmeellistä. Illalla lähdin Tiiaa ja Ilkeä kuvailmaan, jälleen tuotti vähän vaikeuksia valotusten kanssa, kun aurinko oli jo laskemassa ja siksi kenttä oli osittain myös varjossa. Kuvista tuli kuitenkin ihan kivoja, vaikka Tiialla ja Ilkellä olikin itsellään vähän keskittymisvaikeuksia.

Shet-r Ilke
Shet-r Ilke
 












Perjantaina oltiin sen verran kotiinlähtö tunnelmissa, että tehtiin mieluummin kaikkea turhaa pikkuhommaa, kun että oltaisiin tallihommia tehty. Tulipahan heinävarasto ja yleiset tilat nuoltua tosi puhtaaksi, kun kulutettiin niiden lakaisuun ja siistimiseen melkein koko aamupäivä :D Viimeinen tunti odoteltiin koko tallivuoro, että saadaan jakaa heinät ja siinä odotellessa sitten mentiin katsomaan näyttöjä. Täytyy sanoa, että oon kyllä tyytyväinen, ettei päästy ratsastuksenohjaajiks, se loppukoe rata oli ihan järkyttävän näkönen, en kyl varmaa ikinä uskaltas hypätä tollasta rataa, ku tekee tiukkaa jo nää harkkari-radatki :D
Pääsin taas Sofian kyydillä Porvooseen päin, matkalla Ellu soitteli, että Sirillä oli vähän ähkyn oireita, eli ei ehkä kannata mennä tallille. Hetken päästä tuli kuitenkin soitto, että oireet alkavatkin jo mennä ohi, eli olisi ihan hyväkin jos jaksaisin tunnin hölkkyytellä kenttää ympäri vaatimatta Siriltä mitään. Niimpä sateista säätä uhmaten suuntasin tallille. Siri vaikutti kyllä ihan omalta itseltään varustaessa ja kentälläkin, vähän se oli vaisu ja lanta näytti olevan aika löysää. Tunti sitten mentiin kevyttä hölkkää pitkin ohjin kentällä, tosin parinkymmenen minuutin päästä keräsin ohjaa puolipitkäksi, kun alkoi tuntua, että Siri koittaa keksiä jotain omaa virikettä tylsälle kentän ympäri hölkkäilylle. Jotain isoja ympyröitä ja kahdeksikkoa tehtiin, mutten kuitenkaan vaatinut Siriä asettumaankaan, kunhan oman mielen virkistämiseksi tein jotain kuviota. Sade piti juuri sopivasti taukoa silloin kun hölkkäiltiin kentällä, vasta loppukäyntejä kävellessä alkoi sataa ihan kunnolla.
Ratsastuksen jälkeen Siri ei voinut ymmärtää, kun ei saanut ruokaa, edes normaaleja palkkaporkkanoita ei herunut. Ellu ja Matti tuli Kasteella ajamaan ja totesivat, että Siri saa nyt olla ilman ruokia ainakin siihen asti, että tulevat takaisin. Mä jäin tallille järjestelemään tavaroita ja Tiian kanssa höpöttämään, kunnes Kaste tuli lenkiltä. Autoin sitten Ellua purkamaan sen ja lähtiessä heitettiin Sirille pieni tukko heinää, kun Niko lupasi vahtia sitä. Sitten kotia kohti.

Lauantaina lähdettiin päivällä tallille, Ellulta oli tullut viestiä jo kymmeneltä, että oltaisiin voitu lähteä, mutta tyhmänä olin jättänyt puhelimen äänettömälle ja huomasin sen vasta kahdentoista jälkeen. Noh, Sirille ei ollut taas päiväheinät maistuneet, joten eikun taas hölkkäilemään kentälle. Oli kuulemma illalla ja aamulla syönyt ihan normaalisti, mutta päiväheiniä oli vain haistanut (mikä tosiaan on epänormaalia Sirille). Jälleen hölkkäiltiin siis reilu tunti kentällä, Siri oli vielä ehkä vaisumpi kuin edellisenä päivänä ja hengästyi tosi nopeasti. Lantaa kuitenkin tuli ja kaasuakin, joten arveltiin senkin menevän ohi. Ellu teki Kasteen kanssa kentällä talutusharjoituksia samalla ja Siri kyllä jaksoi Kasteelle ilveillä aina ohi mennessään, joten niin sairas ei kuitenkaan ollut :) Jätettiin kuitenkin karsinaan ilman heiniä kotiin lähdettäessä.
Kävin Tassun pentuja kuvailemassa ja voi että olivat kasvaneet. Hurjan reippaita otuksia, jotka kovasti leikkivät keskenään ja viipottivat ympäriinsä :)
















Kaste ja Siri tarhailemassa :)
Sunnuntaina lähdettiin iltapäivällä tallille, jossa Siri oli ollut jo normaali ja ajanut Kasteen päiväheiniltä pois :D Kuultiin Hepun tuhonneen kentän ja pihaton väliset aidat, joten meidän piti ottaa Sirikin ajoon. Mä ajelinkin välillä Kasteella, Ellu talutti ja Matti ajeli Sirillä. Kasteella oli vähän peräpää turhankin keveä, etenkin takaisin tullessa, kun Matti yritti ensin Sirillä vähän ravailla meidän edellä, niin Kaste veti heti herneet turpaansa ja rupesi pomppimaan tiellä "mä en jaksa, en mä ikinä ton perässä pysy". Silloin näkyi jo takakavioiden pohjatkin, joten todettiin Matille, että jos vaikka kävellään kotiin, niin Kasteellakin pysyy jalat maassa. Sillä on selvästi omissa maailmoissa kuolainten mutustamis -vaihe jo mennyt ohitse, koska tällä kertaa ainoa kuolainten mutustaminen tuli silloin, kun kamalasti ärsytti kun Siri meni edellä :D
Tallilla purettiin hepat ja vietiin tarhaan. Ellu piti kiiruhtaa kotiin vastaanottamaan pennun katsojia, joten bussia odotellessa kiersin kuvailemassa heppoja. Ei mikään kaikkein järkevin aika kuvata kun tarhat kuraisina ja hevoset mutaisina piehtaroituaan, mutta jotain pääkuvia yritin silti napsia :D

Lv-t Quintana Roo
Lv-t Luquikee
Til-r YK Rashid E






Kotona yritettiin saada mun skopoa käynnistymään, mutta kaasuvaijeri hirtti kiinni ja äiti kun kääsi kaasukahvaa, kuului vain raks ja se katkesi. Jukka kävi katsomassa sitä ja lupasi kyllä vaihtaa uuden. Noh, empä mä sillä skopolla ois halunnukkaa ajella vielä...

Ratsastuspiiskan kahva tollanen jännä :D
Maanantaina lähdettiin äitin kanssa kaupungille, ensin käytiin K-raudassa kyselemässä mun turvakenkiä, joita ei kuitenkaan onnistuttu löytämään (vaikka illalla soittivatkin äitille että nyt löytyivät...). Seuraavaksi ajeltiin Agriin, josta ostin Eurohunterin softshell-ratsastustakin, ratsastushanskat, uudet jodhpurit ja koulupiiskan. Tosta takista tykkään kyllä tosi paljon, mukavan ohut ja pitää kuitenkin vettä, eikä ole yhtään pahan näköinenkään :) Noi hanskat on tollaset perus nahka/neulos -hanskat, ostin koska kummasti kaikki hanskat taas vaihteeks kadonneet :D Jodhpurit oli samanlaiset mitkä vanhatkin, vanhoista oli kantapään kohdalta vuori hankautunut rikki, joten ostin uudet. Ihan Horzen perus, turvakärjelliset kengät. Koulupiiska on samanlainen mikä Ellulla, oon siitä Ellun piiskasta tykänny, kun siinä on toi kahva tollain jännä, niin pysyy hyvin kädessä :D
Agrin jälkeen ajeltiin Ridaajaan hakemaan mun saappaat, jotka vihdoin oli tullut! Olivat ihan sopivat, joten eikun maksamaan ja heti tallille koeratsastamaan ;)
Sain jopa äitin ylipuhuttua jäämään kuvailemaan ja kentälläkin oli jo aidat kunnossa, joten eikun heppaa varustamaan. Koska Siri oli ollut jo pari päivää normaali, päätin ratsastaa kevyesti, mutta kuitenkin niin, että vaadinkin Siriltä jotain. Ihan se ei vielä kunnossa ollut, koska hikosi reilun puolen tunnin melko kevyestä työskentelystä aika reippaasti. Toimi kuitenkin tosi hyvin, oli vähän laiskan oloinen, mutta kuunteli hyvin. Äitin kuvaamista kuvistakin tuli ihan kivoja ja niistä näkee hyvin nuo saappaatkin :)

© Arja Wallin
© Arja Wallin
 












Illalla lähdettiin Tassun pentuja katsomaan, Ellu otti ne hetkeksi uloskin kuvailtavaksi. Tosin Turre-poika jäi vielä nukkumaan siskojen jo heräiltyä, joten päätettiin kuvailla vain tyttöjä ja jättää Turre nukkumaan. Kyllä ne vaan on suloisia pikku palleroita :) Äiti ihastui heti kaikkein harmaimpaan pentuun (yllätys, äiti on aina ollut heikkona kaikkiin harmaisiin, oli ne sitten kissoja, koiria tai hevosia :D ). Mä en osaa sanoa kuka niistä on mun suosikki, harmaa tais kyllä olla useiten kameran linssissä, mutta on ne kyllä kaikki niin tosi sulosia :)



 















 











Tiistaina olikin sitten taas hevoseton päivä, koska illalla oli lähtö Harjuun. Lenkkeilin ahkerasti koirien kanssa päivällä ja auttelin äitiä siivoamisessa. Kävin yhden lenkin molempien koirien kanssa ja sitten vielä Dinan kanssa pyörälenkin ja Nanan kanssa lenkin postilaatikolle. Ulkona oli kyllä sateinen ja aika masentava sää, mutta se ei meitä estänyt!
Loppuaika menikin sitten tv:tä katsellessa, kunnes oli aika lähteä bussille. Matkalla käytiin K-raudassa hakemassa ne turvakengät, mutta autossa huomasin niiden möhlineen sitten senkin. Olin halunnut samanlaiset kengät, mitä mulla jo Harjussa on ja laatikossa oli kyllä oikea merkkikin, mutta kengät oli samanlaiset, mutta talvimalliset... Go Porvoo... -.-' Noh, äiti sitten vei ne takaisin ja lupasivat tilata uudet, tällä kertaa ihan oikeanlaiset, ilmeisesti joku laittanut väärän parin väärään laatikkoon.
Bussissa oli aika vähän porukkaa ja matka meni ihan tavallisesti. Bussi meni vaan Haminaan asti, tarkoitus oli jatkaa siitä kauppakyydillä Harjuun, mutta ketään Harjulaisia ei näkynyt, joten päättelin sen jo menneen. Niimpä käpsyttelin taxi-asemalle ja menin taxilla Harjuun. Ilta menikin sitten dataillessa.

Keskiviikkona eli tänään oli taas tallia, tällä kertaa en jäänyt odottamaan mitään tehtävän antoja vaan tartuin heti kottikärryihin ja talikkoon kun oltiin hevoset viety. Tunsin kyllä itteni tosi hitaaks siivoojaks ku oli jotenki iha vetämätön olo. Kieltämättä koko päivän on ollu joku mystinen v*tutus päällä. Ruuan jälkeen meillä oli luokanvalvojan tunti, jossa kyllä selkis montaki asiaa näyttöjä ja työssäoppimisia katsoen. Sain myös viimein selvitettyä juoksutustuntien poissaolot, joissa oli vähän sählinkiä kun olin kahdet tunnit korvannut, mutta vain yhdet oli merkattu korvatuiksi. Äsken tuossa neljän tallista tullessa katselin wilmasta tulevia lukkareita ja eiköhän ne olleet tunkeneet 26.5. meille suomenhevosten laatuarvostelu karsintojen järjestämisen... Samana päivänähän on Kasteella näyttelyt, ja sinne olen jo varmaan joululomalla luvannut Ellulle lähteväni hoitajaksi, joten sitä en kyllä rupea perumaan. Ei kai auta muu kuin ilmoitella sitten etten ole sitä tapahtumaa tulossa tekemään. Onneks ei ees ärsytä yhtään... -.-'


Ja ärsytyksestä puheenollen, saatiin viime viikolla lukion jaksotodistukset ja mikäs sielä matikan kohdalla lukeekaan. Kesken. Ja millähän perusteella, kokeesta sain kuitenkin 6- ja jokikisellä tunnilla olen ollut eikä mitään tehtäviä ole pitänyt palauttaa tai mitään. Laitoin opettajalle sähköpostia, mutta ei ole vielä vastannut. Kai se pitäisi soittaa, mutta kun ei yhtään huvittais.





Noh, jospa tässä pikkuhiljaa vaikka piristyis, ulkona on kuitenkin nätti ilma (tosin kuvaaja nököttää kameransa kanssa sisätiloissa tekemättä mitään) ja kohta tulee kesä eikä tarvii ajatellakaan koko koulua! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti