keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

"Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin!"

Ja taas on hujahtanut ikuisuus viimeisestä päivityspostauksesta, joten varautukaa pitkään postaukseen :D

Sh-r Hupatus 05/2011
Perjantaina 8.6. meille oli koko päiväksi merkattu hevostapahtumien järjestämistä. Lauantaina tuli siis ryhmä kehitysvammaisia Kymenlaakson Aada Ry:n toimesta ja heille olisi luvassa ratsastusta ja kärryajelua. Kokoonnuttiin ravitallissa, jossa Minna valitteli porukan vähyyttä ja totesi, että joku tarvittaisiin ajamaan Hupatuksella. Mä suostuin heti vapaaehtoiseksi ja sovittiinkin, että ratsastuksen sijasta lähden harjoittelemaan sitä valjakkovaljastusta ja ajamaan Hupatuksella sekä pesemään sen. Muut lähtivät siis ratsastamaan ja mä harjasin ja valjastin Hupsun kärryjen eteen Mikon neuvoessa. Sitten lähdettiin ajelemaan vanhalle raviradalle ja parin kierroksen jälkeen takaisin ravitallille. Hupatus oli ihan kiltisti, tosin ei kyllä millään malttanut seistä paikoillaan. Ravitallilla hevonen valjaista ja vesariin pesulle. Hupsu oli kyllä vähän hassu pestessä, kun koko ajan olisi vain halunnut juoda letkusta ja tökki koko ajan turvalla. On se Hupatus kyllä hupaisa hepsu ;)
Kun Hupsu oli pesty, pesin vielä valjaat ja sitten kokoonnuttiin koko luokka yhteen vielä ennen ruokailua.
Ruuan jälkeen pohdittiin ketä kaikkia seuraavana päivänä olisi käytettävissä ja todettiin, että meitä oli lähinnä meidän luokka (ja meidän luokan kymmenestä vielä kolme poissa...). Päädyttiin pyytämään tallivuoroa hätätapauksessa auttamaan. Vietiin tarvittavat tavarat ravitallilta ratsutalliin ja kaivettiin kaikki hevosshampoot yms. valmiiksi esiin. Sitten kun kaikki oli valmiina, päästiin kämpille.

Lauantaina sitten aamusta Sanni joutui vielä jäämään pois, joten tuurasin Sannia kun puunattiin heppoja. Juska oli siis mun vastuulla ja harjailin ja puunailin sitä aamun. Letitinpä vielä harjankin ja Jusu oli niin helppo letittää, että olin tosi tyytyväinen lettiin. Vähän aikaa syöttelin Willyä narusta kun odoteltiin sen ja Kirpun kuivumista.
Sh-r Hupatus 05/2011
Ruuan jälkeen kiiruhdinkin sitten ravitalliin puunaamaan Hupatusta. Koitin sillekin lettiä tehdä, mutta se hääräsi ja sähläsi niin paljon, että letistä tuli ihan järkyttävä. Niimpä purin sen ja keskityin Hupsun muuhun puunaamiseen. Lopulta tulikin aika kiire ja piti aika kiireellä pistää heppa valjaisiin ja kärryjen eteen ja lähteä kohti vanhaa maneesia. Matkalla muistin unohtaneeni penkkien päältä viltit ja Hupatukselta pumpulit korvista, mutta siinä vaiheessa ei enää auttanut, kun oli jo muutenkin aikatauluista myöhässä. Itseltäkin unohtui kypärä kiireessä kämpille, joten eikun maneesilta nappasin apulaisen mukaan ja kävin hakemassa kypärän apulaisen pitäessä Hupatuksesta kiinni.
Itse ajelutus meni tosi hyvin, Hupatus käyttäytyi hienosti, vaikka vähän kyttäili maastoesteitä ekoilla kierroksilla. Malttoi kuitenkin seistä tosi hyvin paikoillaan aina kun vaihdettiin kyytiläisiä. Kyytiläiset tuntui tykkäävän vaikka vähän valittivat töyssyisestä kyydistä, kun rataa ei ollut jyrätty kuin vain puoleen väliin kentän kohdalle asti. Penkki oli kyllä tosi kova ja kyllä ne viltit olisi tosiaan olleet tarpeen, mutta eipä voi mitään.
Kun vikat kyytiläiset oli kyyditetty, ajeltiin tallille ja riisuin Hupatuksen valjaista. Hupatus pääsi vielä suihkuun ja sitten karsinaan lepäilemään. Pyyhkäisin vielä valjaat läpi ja sitten käytiin kuskaamassa satuloita ratsutallista takaisin ravitalliin. Sitten päästiinkin jo kämpille.
Illalla innostuin vielä lähtemään laitumille kuvailemaan Harjun heppoja. Hevoset ei olleet kovinkaan kuvauksellisia, mutta jokunen ihan kivakin kuva tuli saatua. Jossain vaiheessa rupesi satamaan ja meinasin jo lähteä kämpille, kun tajusin sen vain olevan pieni kuuro, joka meni nopeasti ohi.
Lv-t Jolie Montagne, sh-t Paukku Pauliina, ic-r Willy de Jong, conn-r Shanachie
Pv-r Reinas, til-r Pollifs, sh-r Kaprada, til-t Adelheid + pv-t Cassandra III


Sunnuntai oli sitten vapaapäivä, mutta lähdin heti yhdeksäksi vanhalle maneesille kuvailemaan, kun Sofia oli Heidi Svanborgin valmennuksessa. Kuvista tuli ihan kivoja, mutta kyllä ne maneesin seinät on niin tylsää katsottavaa.
Sh-r Rantalan Severi



Iltapäivällä Jasmina pyysi kuvailemaan Seppoa. Hyppäsivät ensin kentällä muutamaa estettä ja ottivat sitten pari hyppyä maastoesteille ja laukkasivat vesiesteen läpi pari kertaa. Kuvista tuli kivoja, tosin ärsytti kun muutama kuva jäi epätarkaksi.
Sh-r Ajattaren Severi

Illalla lähdettiin vielä Miehikkälään Jasminan kanssa kuvailemaan orilaitumelle. Jasun suokkiori Visa on laitumella, mutta oli vähän tylsä kuvattava kun söi vain kaksivuotiaiden kanssa. Jasu tosin epäili sen olevan ehkä vähän kipeä, kun oli ollut pari päivää aiemmin rokotuksen takia ollut aika korkeassa kuumeessa. Mutta muista oreista sai kyllä ihan kivojakin riehumiskuvia, vaikka aika rauhallisia nuo olivat. Viihdyttiin laitumen reunalla melkein kolme tuntia, jonka jälkeen aurinko laski ja kuviin ei valo riittänyt. Ja tulihan siellä aika kylmäkin kun tuuli kävi ja aurinko laski. Mutta kuvista tuli tosi kivoja ja toivottavasti pääsen toistekin kuvaamaan sinne :) Kuvia voi katsoa täältä!


Til-t Adelheid 06/2012
© Sanni Nuutinen
Maanantaina meillä oli aamusta koulutunti, jonka menin tietenkin Adella. Harjoiteltiin K.N.:n asioita kenraaliharjoituksena seuraavan päivän koulunäyttöjä varten. Sain Aden pätkittäin kulkemaan ihan kivasti, mutta välillä mentiin nätisti pää taivaissa ja hevoseen ei saanut mitään tuntumaa. Olin kuitenkin tuntiin ihan tyytyväinen, olisihan se paremminkin voinut mennä, mutta jokusen hyvän vinkin sai seuraavaa päivää varten.
Ruuan jälkeen meillä oli fysiikan koe, johon olin lukenut koealueen kahteen kertaan ja todennut, etten ymmärrä yhtään mitään. Koe oli kuitenkin yllättävän helppo ja illalla katsoin wilmasta hämmästyneenä, että arvosana oli 3 ja pisteet 23/26! Että kaipa siitä jotain jäi päähänkin kun luki koealuetta tuskaillen ettei osaa mitään.
Iltapäivällä käytiin liikuttamassa estehevoset. Ulkona satoi, joten mentiin vanhaan maneesiin. Kauheasti ei innostanut tuuppailla Kirpun kanssa, joten lähinnä tehtiin temponvaihteluita laukassa ja siinä tuli huomattua, että laukkaa työstäessä, saatiin aikaan tosi hienot laukasta käyntiin siirtymisetkin. Melkein voisi harkita Kirpun kanssa uudestaan koulukisoihin menoa ensi vuonna ;)
Loppuilta menikin sitten Adea ja Aden varusteita puunatessa seuraavan päivän näyttöä varten.


Tiistaina meillä oli siis koulunäyttö ja ratana K.N. Special. Koulunäytöstä enemmän omassa postauksessaan. Itse olen rataan todella tyytyväinen, vaikka meno olikin vähän turhan tahmeaa. Numeroksi tuli kuitenkin H2, joten ei voi kuin olla tyytyväinen :)
Illalla käytiin taas liikuttamassa estehevoset ja keskityttiin jälleen Kirpun kanssa laukan työstämiseen. Saatiin tosi hyviä pätkiä ja Kirpun laukkaa on kyllä tosi kiva työstää.

Conn-r Shanachie
Keskiviikkona meillä oli koko aamu vapaata ja vasta ruuan jälkeen aloitettiin estetunnilla. Käytiin rakentamassa rata ja sitten mentiin laittamaan heppoja kuntoon. Kirppu ei ollut hirveän innostunut lähtemään kentälle, mutta innostui kyllä äkkiä kun näki kentällä esteet. Verkassa se oli tosi hyvän tuntunen ja verkkaesteillekin hypyt onnistui tosi hyvin, lukuunottamatta paria omaa mokaa teiden kanssa. Mentiin sitten jokainen vuorollamme rata ja saatiin päättää halutaanko mieluummin ohjeiden kanssa, vaiko hiljaisuudessa ja vasta lopussa palaute. Mä valitsin palautteen lopussa. Aloitettiin siis rata tervehtimällä ja sitten vasemmassa kierroksessa kolme ympyrää puomin yli. Kaikista kolmesta tuli aika kulmikkaita, joten tie ei ollut paras mahdollinen. Ravilähestyminen ristikolle meni tosi hyvin ja tultiin myötälaukassa alas. Ympyrästä tuli taas aika kulmikas, mutta linja voltteineen meni tosi tosi hyvin. Okserillekin tuli hyvä hyppy ja innarille parhaat mitä oltiin tähän mennessä sille tehty. Viimeinen ympyrä onnistui tosi hyvin, ei liian kulmikas ja tie oli tosi hyvä. Varmaan paras rata mitä ikinä oon tehny, Kirppu oli ihan super <3 Radan jälkeen loppuverkat ja sitten talliin purkamaan hepat ja kylmäämään jalat.
Ruuan jälkeen pieni dataustauko ja sitten talliin puunaamaan ponia. Melkein tunnin hankasin Kirppua valkoiseksi ja olin kyllä tulokseen aika tyytyväinen, vaikka poni itse oli vähän eri mieltä koko hommasta. Hyvin se kuitenkin käyttäytyi, vaikka ilme olikin aika hapan. Pesun jälkeen ponille loimi niskaan ja sitten varusteiden pesuun. Siinäkin meni reilu puoli tuntia ja sitten vielä kävin tarkistamassa, että loimi oli kuiva ja sitten kämpille.

Torstaina oli estenäytöt ja rata2. Aamu alkoi lupaavasti, kun sain tietää, että tallivuoro oli ottanut hevosilta loimet yöksi pois. No, Kirppu ei ollut onneksi sotkenut itseään kuin lautasilta ja kyljestä. Kyljestä läiskän sai vielä pois, mutta lautasen tahra oli hankalampi. Hankasin sitä vedellä ja saippualla, mutten saanut sitä enää valkoiseksi. Tunnin hankasin tahraa ja sainkin sen kellertäväksi, joten olin lopulta ihan tyytyväinen. Itse rata meni ihan hyvin, vähän tuli mokailtua kun en saanut Kirppua heräämään kunnolla ennen rataa. Arvosanana kuitenkin H2, joten erittäin iloisella mielellä pääsi lähtemään lomalle. Tarkemman selostuksen radasta voi lukea omasta postauksesta.
Arviointikeskustelun jälkeen käytiin syömässä ja sitten olikin viimeisten pakkailujen ja siivoilujen aika ja sitten Rimman kyydillä kohti Porvoota ja K E S Ä L O M A L L E ! ! !
Kotona pääsi heti ensimmäisenä töihin, vaihdettiin äitin kanssa autotallissa loisteputken sytytin ja sitten koottiin katos meidän patiolle. Illalla lähdettiin Lauran kanssa käymään kaupassa ostamassa jätskiä ja limpparia :D

Perjantaina lähdin iltapäivällä tallille Ilolaan kuvailemaan Ilkeä. Tiia oli menossa Viksbergin kentälle ajamaan, joten tulipahan käveltyä viitisen kilsaa sinne. Kauaa eivät kentällä ehtineet olla, kun kenttä pöllysi niin paljon, että Tiiaa pyydettiin lopettamaan ja tulemaan toisen kerran kun kenttä on kasteltu. Kuvista tuli kuitenkin ihan kivoja, vaikkeivat pitkään ehtineetkään mennä.
Shet-r Ilke
Takaisin tallille mentiin toista reittiä ja suurimman osan matkasta oltiin molemmat kyydissä. Tallilla Tiia purki Ilkeltä kamat ja käytti sen vesarissa pesulla. Vaihtoi sitten siistin riimun ja yritettiin ottaa joitain pääkuvia kentän luota lähtevän metsäpolun alkupäästä. Kuvista ei tullut erityisen onnistuneita, kun Ilke ryysi koko ajan syömään tai ellei, oli ihan naama mutrussa kun ei saanut syödä. Tausta olisi ollut mitä parhain: keltaisia kukkia niitty täynnä, mutta kuvista tuli ihan kivoja, vaikkei parhainta taustaa saatukaan onnistuneimpiin kuviin.


Shet-r Ilke

Kuvauksen jälkeen Ilke pääsi koiratarhaan Pupen seuraksi ja mä lähdin ajelemaan kotia kohti. Tallille ajaessa skootteri piti kummaa ääntä, mutta takaisin kotiin ajaessa ei mitään. On se kyllä kumma peli kun ei koskaan voi tietää koska se päättää hajota...

Illalla sain vielä Lauran ylipuhuttua lähtemään mun mukaan moikkaamaan Siriä ja Kastetta laitsalle. Siellähän ne tyytyväisinä näkyivät möllöttävän, eikä Sirikään (ainakaan vielä) ollut ihan niin lihava, mitä olisi voinut kuvitella :D
Reunimmaiset kuvat © Minä, keskimmäiset © Laura Wallin

Käytiin vielä Lauran kanssa Kesämopossa jätskillä ja sitten ajeltiin kotiin saunaan :)

Music Angel Friendz -kaiuttimia (kuva pöllitty googlesta)
Lauantaina autoin aamupäivällä äitiä voileipäkakkujen teossa (Jenni pääsisi sunnuntaina ripille) ja iltapäivällä lähdettiin Porvooseen. Käytiin ensin S-marketissa, me käytiin Jennin kanssa kaupassa, kun Jennin piti ostaa sukkahousut. Äiti kävi S-gardenissa ostamassa Jennille kukkia. Sitten lähdettiin Kuninkaanporttiin, jossa käytiin ensin Honkkarissa. Sitten mentiin Expertille, josta äiti oli varannut meille uuden tv:n. Munkin oli pakko törsätä, kun rakastuin :D En kuitenkaan ostanut tietokonetta (joka olisi ehkä ollut se tarpeellisin sijoitus...) vaan ostin Music Angel Friendz -kaiuttimen :) Ensimmäisenä silmään pisti pieni koko ja ihanat värit ja kun hintakin oli vain alle 30€, päätettiin Jennin kanssa ostaa molemmille omat. Mä valitsin mustan ja Jenni sinisen. Ja täytyy kyllä sanoa, että on tosi hyvä. Suosittelen, jos joku sellaista harkitsee ostavansa :)
Haettiin mäkkäristä ruuat ja mentiin kotiin. Kotona ehdittiin virittää uusi tv (joka on muuten aika sikapaljon parempi kuin vanha matolaatikko ;) ) ja sitten pitikin lähteä takaisin Porvooseen. Saatiin viime jouluna joululahjaksi leffaliput, jotka huomattiin menevän vanhaksi. Porvoon Biorex on kaiken lisäksi siirtymässä uusiin tiloihin, joten lauantai oli ainut päivä, milloin leffaliput pystyttiin käyttää. Oltaisiin haluttu mennä katsomaan Men in Black 3, mutta näytöksiä ei ollut lauantaina. Niimpä lopulta päädyttiin katsomaan Lumikki ja metsästäjä, joka oli sinänsä ihan ok leffa, mutta Kristen Stewart ei kyllä yhtään sopinut näyttelemään Lumikkia. Joku toinen näyttelijä olisi ehkä saanut leffasta vähän mielenkiintoisemman, mutta en kyllä menisi katsomaan tuota leffaa toiste. Mutta tulipahan liput käytettyä ja olihan se ihan kivaa vaihtelua kun leffassa on viimeksi tullut käytyä joskus ala-asteella :D

Dinan vartiopaikka :D
Sunnuntaina muut lähtivät Jennin konfirmaatioon (minähän en kirkkoon vapaaehtoisesti mene!) ja mä jäin koirien kanssa kotiin. Ulkona oli kamala sade ja tuuli ja koirilla olikin hauskaa kun käpyjä tippui katolle ja kolinaa oli pakko juosta aina haukkumaan.
Illalla Jennin kummit tuli tuomaan Jennille rippilahjan ja joivat kahvit ja söivät äitin leipomuksia :D Nana taas hölmönä pelkäsi Leenaa, se on hassu, kun ei se kenenkään muun kuin Leenan ja Mallan kanssa käyttäydy niin. Hölmö hauva...



Maanantaina oli eka ajotunti, jaiks :D Meni tosi hyvin ja opettaja totesi sen olevan hyvä kun on traktorilla ajellut ja on jo tuttu kytkimen kanssa. Lähdettiinkin suoraan Kevätkummun suunnalle ajelemaan liikenteen sekaan :)
Ajotunnin jälkeen ajelin Ilolaan kuvailemaan Ilkeä. Tiia tosin oli menossa taas Viksbergiin, joten jälleen tuli noin viiden kilsan kävelylenkki tehtyä (tosin joksikin aikaa vaihdettiin paikkoja, että Tiia käveli ja mä pistin Ilkeä kävelemään :D ). Poni parka oli aika väsynyt jo kun päästiin Viksbergiin, koska joutui koko matkan kävelemään kunnolla, eikä lahnavauhtia. Jonkun aikaa Tiia kuitenkin ajeli kentällä ja mä räpsin kuvia. Kuvista tuli ihan kivoja, tosin jälleen sää vaikeutti kuvaamista, kun välillä aurinko paistoi suoralta taivaalta ja hetken päästä olikin jo pilvessä ja olisi pitänyt asetuksia muutella. Mutta olen silti tosi tyytyväinen kuviin :)
Shet-r Ilke

Tallilla törmäsin Elluun, joka pyysi mukaansa laitsalle illemmalla. Niimpä en tallilla viipynyt kovin pitkään kun lähdin kotiin syömään. Laitsalla tehtiin Sirin kärryihin viritys-korjaus (penkistä on vaneri katkennut, joten sidottiin penkki jalustinhihnalla kiinni, jotta se pysyy paikoillaan). Koska penkki tuntui pysyvän tukevasti paikoillaan, päätettiin lähteä kärryajelulle. Siri oli kolmen viikon aikana liikkunut kaksi kertaa, joten olisi voinut olettaa jonkin asteista sikailua, mutta se käyttäytyi oikein mallikkaasti. Vastaan tuli autoa, moottoripyörää ja traktoria ja Siri vain jatkoi leppoisaa kävelyään korvaa kääntämättä. Kyllä se osaa välillä olla tosi hieno :D

Tänään tiistaina oli toka ajotunti, auto sammui muutaman kerran, kun unohdin keskittyä kytkimen hitaaseen nostamiseen :D Mutta hyvin meni ja tänään mentiin jo aika monesta liikennevalo-risteyksestäkin.
Ajotunnin jälkeen kiertelin kaupungilla puolitoista tuntia ja sen jälkeen oli hammaslääkäri. Kaupungilta en löytänyt kuin yhden turkoosin hupparin, mutta enpä mä oikeestaan mitään erikoista tartteiskaan :) Hammaslääkärissä sai kerrankin olla tyytyväinen, kun mun hampaiden hoitoa kehuttiin. Reikiä ei ollut ja hammaskiveäkin vain todella vähän. Jotain hyötyä sentään siitä, että hankaan hampaita niin tarkasti :D
Kaupungista kotiin ajaessa tihutti vettä ja ärsytti kyllä melkoisesti, kun vesipisarat jäi visiiriin ja näkyyvyys niiden ansiosta mahtava... -.-'
Jossain vaiheessa Ellu kävi Tassun ja Tiltun kanssa moikkaamassa meitä ja siitä parin tunnin päästä Jukka tuli hakemaan meitä lenkille. Niimpä käveltiin äitin ja koirien kanssa 6 km lenkki :)

Huomenna ja torstaina olisi vielä ajotunnit ja torstaina myös kampaaja (tahtoo taas punapääks <3 ). Päätettiin myös näin parin päivän varotusajalla, että lähdetään juhannukseksi Savonlinnaan meidän mökille. Ihanaa päästä järven rantaan, jos sitä vaikka heittäisi talviturkinkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti