lauantai 2. kesäkuuta 2012

Kiire, kiire ja vielä kerran kiire

Kyllä se aika taas rientää... Viime viikolla pysyi kamera kiltisti laukussa, heti kun Ilke lähti harjusta, joutuu kamera pakkolomalle :D Mutta viikonloppuna sille riittikin sitten töitä senkin edestä!

Huom. Teksti jäi torstaina kesken, mutta jatkan nyt (la) samaan postaukseen loppuviikkoakin :D

Keskiviikkona ei päästykkään enää laitumia tekemään, koska iltapäivällä oli tulossa joku lähihoitaja ryhmä virkistyspäivälle, jossa oli talutusratsastusta ja hevosajelutusta. Mä menin auttelemaan ajelutuksen kanssa ja aamupäivä meni Hupatusta ja Hoviherraa puunaillessa ja pikku harjoituslenkki tekemällä. Silloin molemmat hepat toimi vielä oikein hyvin, eikä mitään ongelmia ollut. Kun hepat oli hoidettu pois, meidän piti autella kun eläinlääkäri tuli hevosia hoitamaan. Harjun hevosista Gigantin jalka ultrattiin ja Esterille ja Helinälle tehtiin taivutuskokeet.

Hupatus ja Harjun Hoviherra 05/2011

Ruuan jälkeen lisää Hupatuksen ja Hoviherran puunausta ja sitten uudelle maneesille ajeluttamaan ihmisiä. Kumpikin heppa kävi vähän kuumana, eivätkä olisi malttaneet seistä paikoillaan odottamassa kyytiläisiä. Sai kyllä roikkua ihan reippaasti Hoviherrassa, kun niin paljon oli menohaluja. Selvittiin kuitenkin hyvin, vaikka hepat vähän kärsimättömiä olivatkin. Kun kaikki olivat käyneet ajelulla, ajeltiin takaisin ravitallille, jossa hepat valjaista ja laitumelle, valjaiden huolto ja sitten päästiinkin jo kämpille.



Torstaina inttimiehet oli vallanneet laitumet sotaharjoituksilleen, joten ei päästy jatkamaan laitumien korjausta. Sen sijaan mä lupauduin siivoamaan peltihallista likaiset karsinat ja meinasin tukehtua turvepöllyyn. Siellä on niin kuiva ilma, että se pöly oli ihan järkyttävää. Kun peltihalli oli siisti, meidät käskettiin tarhoja siivoamaan. Ja siinä se loppupäivä sitten menikin. 4-5 henkilön voimin siivottiin yhteensä 15 tarhaa, joista viisi oli sellaisia, joita ei oltu taidettu siivota koko vuonna. Tarhojen siivouksen jälkeen päästiin taas kämpille.

Perjantaina mä ja Niina lähdettiin aamulla täyttämään tarhojen ja laitumien vesiastioita. Se on ihan kivaa hommaa, mutta kun laidunhevosia oli vielä niin vähän, ei siinä kauaa mennyt. Tallissa meidän käskettiin sitten katsoa, kun hieroja hieroi Kakkosta ja Warria. Ja käärittiinpä siinä yhdet pintelit ja siivottiin traileri. Traileria siivotessa onnistuin pamauttamaan pääni aika kovaa sivuoven ovenkarmiin. Niinakin luuli jonkun osan irronneen, sen verran kova pamaus kuului. Päähän tuli kiva kuhmu, joka särki kyllä jonkun aikaa. Sain onneksi jääpussin, joka auttoi jonkun verran kun sitä ~20 min pidin päässäni.
Sitten kotia kohti, muut jäivät viikonlopuksi Harjuun järjestämään niitä sh-laatuarvostelu karsintoja, mutta Rimma oli kiltti ja heitti mut Haminaan. Ehdin käydä kaupassa nopeasti ja sitten bussilla Porvoota kohti. Porvoossa bussin vaihto ja tallille. Ellun kanssa oltiin sovittu, että ratsastan Sirin ja kun Ellu ehtii tallille, aletaan pestä Kastetta ja pakkailemaan kamoja näyttelyitä varten.
Sirin tyylikkäät letit :P

Puunailin Siriä yli tunnin ja innostuin letittämään sen harjankin. Meinasin ensin tehdä koko kaulan mittasen oriletin, mutta juuri kun olin melkein lopussa, Siri nykäisi päänsä alas ja puoli lettiä purkaantui. Niimpä jaoin letin kahtia ja tuli kaksi eri lettiä. Otsatukkaankin tein pienen letin ja harkitsin häntälettiäkin, mutta kärsivällisyys loppui ennen kun aloitinkaan :D





Olin juuri satuloinut Sirin, kun Tiia ilmestyi tallille ja pyysin tulemaan kuvaamaan. Ehdittiin kentällä jonkun aikaa verkkailla ennen kun Tiia oli saanut hepat sisälle. Sirillä oli ollut pari päivää vapaata ja sen kyllä huomasi siinä vaiheessa kun laukkoja alettiin ottamaan. Vasen laukka ei alkuun pyörinyt ollenkaan ja taipumisesta ei ollut tietoakaan. Vähän aikaa kun väännettiin, alkoi se kuitenkin sujumaan. Oikea laukka ei ollut yhtä paha, mutta sai senkin kanssa vähän aikaa tapella.

© Tiia Forsell
Sitten alettiin hyppelemään. Aluksi tultiin vain pelkkiä maasta korotettuja puomeja. Jossain vaiheessa sitten käänsin ihan valmistelematta Sirin ristikkoa kohden ja päässäni hoin "hitto, ei tuu menee yli, ei tuu menee yli..." mutta Siripä laittoi korvat höröön ja loikkas tosi hienosti yli! Luotto kohillaan :D
Tultiin ristikkoa ja puomeja jokunen kerta peräkkäin molempiin suuntiin ja sitten nostin puomit pieneksi okseriksi. Tultiin molempia esteitä näin jonkin aikaa ja sitten korotin okseria ja tein ristikostakin okserin. Näitä tultiin vielä jonkin aikaa, korkeammalle okserille tuli pari kieltoa. Eka siksi, kun unohdin ratsastaa, tokalle lähestyminen oli huono ja itselle tuli rimakauhu, joten käänsin ohi ja kolmannella Siri sitten itse päätti, että nyt ei kyllä hypätä. Mutta kun itse muisti olla tarkkana ja tiukkana, tuli tosi kivoja hyppyjä, molemmille esteille. Lopetettiin hyvään hyppyyn ja Siri sai paljon kehuja, oli se taas niin super <3

© Tiia Forsell
Käytin Sirin pesulla ja sitten karsinaan syömään. Sitten oli vuorossa Kasteen pesu. Kaste käyttäytyi jo tosi asiallisesti vesarissa, pari jalan kauhomista tuli, mutta oli se paljon kärsivällisempi kuin viime kerralla. Pesun jälkeen Kaste pääsi hetkeksi karsinaan, kun kenttä oli täynnä porukkaa. Kävin pesemässä Sirin ja Kasteen harjat ja sitten kiiruhdin kentän reunalle napsimaan jokusen kuvan Tiiasta ja Ilkestä. Jossain vaiheessa Ellukin tuli Kasteen kanssa ja pian sen jälkeen Pinja Hepun kanssa. Niimpä kuvattavaa kyllä riitti :D Kuvista tuli vieläpä tosi kivoja, ei mitään valittamista :) Tiedä sitten johtuiko yksinkertaisesti siitä, kun ei viikkoon ollut koskenutkaan kameraan :D
Shet-r Ilke, sh-t Korven Kaste ja shet-r Hemil
Kun Ellu oli tyytyväinen Kasteen kanssa, vietiin se talliin ja pakkailtiin loput kamat ja lähdettiin kotia kohti.
Illalla käytiin vielä äitin ja koirien kanssa lenkillä.

Lauantaina oli aamulla herätys 7.15 ja kahdeksaksi menin Ellulle. Siellä kannettiin Tassun pennut ulkotarhaan ja sitten lähdettiin tallia kohti. Puunailtiin Kaste hienoksi ja säädettiin vielä viimeisten tavaroiden kanssa. Käytiin kävelyttämässä Kastetta kentän ohi jonkun matkaa. Kun Matti tuli kopin kanssa, pakattiin kamat autoon ja alettiin lastaamaan Kastetta. Hienosti se koppiin tallusti pienen mietintä hetken jälkeen. Ja sitten eikun auton nokka kohti Sipoota. Näyttelypaikalla Matti lähti ilmoittautumaan ja me otettiin Ellun kanssa Kaste ulos. Ellu kävelytti Kastetta ympäri parkkipaikkaa, kunnes piti lähteä mittaukseen. Säkä- ja lautauskorkeus oli molemmat 152 cm. Vähän oli siis kasvanut syksyn 147 cm ja 150 cm korkeuksista. Sitten pyörittiin Kasteen kanssa odottelemassa kehän läheisyydessä. Aika pitkään saatiin odotella, 1-vuotiaista oli siinä vaiheessa vielä viimeinen arvosteltavana. Kaste ei paljoa malttanut paikallaan seistä, mutta kiltisti se käppäili, ei jyrännyt paljoakaan. Ellun lähtiessä hakemaan Kasteelle vettä, se malttoi ihan kunnolla rentoutua ja pärskähteli kunnolla. Sitten yhtäkkiä takaa juoksee täyttä vauhtia Millikka esittäjänsä kanssa. Siitä Kaste keräsi taas vähän painetta ja sitten pöristiin ja tanssahdeltiin jonkun aikaa ennen kun taas rauhoituttiin.
Vas yläkulma: parkkipaikalla, ylhäällä keskellä: mittauksessa ja loput verryttelyssä kehän lähellä

Kun Kaste viimein pääsi kehään, se oli jo vähän turhankin rauhallinen. Malttoi kyllä hienosti seistä paikoillaan, mutta ryhdistä ei ollut kauheasti tietoa. Kaste sitten jäikin Millikalle toiseksi, tosin vain yhden pisteen erolla. Palkinto oli 2-.
Kehässä + oik alakulma: poseerausta kehän jälkeen

Sitten eikun parkkipaikalle ja Kaste taas koppiin ja kohti Pornaisia ja laidunta. Perillä Kaste oli hiukan ihmeissään, mihinkä sitä nyt joutui. Laitumella ryntäsi heti syömään, Eppu ja Musse eivät sitä kiinnostaneet pätkääkään. Kavereiden tullessa moikkaamaan se vain juoksi karkuun ja takaisin syömään. Kun laitumella ei näyttänyt mitään erikoista showta tulevan, lähdettiin kohti Ilolaa hakemaan Siriä.
Kaste laitumella
Siellä pakkailtiin kamat autoon ja sitten Siri perässä. Siri oli kuulemma huutanut ainakin puoli tuntia Kasteen lähdön jälkeen ja tuijottikin mua aika syyttävästi tarhasta hakiessa, "mihin te ootte vieny mun lapsen!". Koppiinkin se melkein käveli itsekseen, mutta kun tajusi meidän juuri sitä haluavan, se laittoi jarrut pohjaan. Kerran pomppasi sillalta sivuun, mutta kun Ellu siirtyi sivuun eteen, Siri tuli tosi hienosti sisään. Sitten eikun taas kohti Pornaisia.
Siellä Siri kopista, suihkittiin vähän örkkimyrkkyä ja laitumelle. Portilla Kaste olikin hirnuen vastassa ja liimautui samantien Sirin kylkeen kun päästettiin Siri irti. Eipä ollut Sirikään kovin kiinnostunut Epusta ja Mussesta, pysytteli Kasteen kanssa omassa kahden porukassaan ja Eppu ja Musse omassaan. Kun ei näyttänyt Sirinkään kanssa tulevan mitään erikoista, mentiin purkamaan kamat katokseen. Sitten käytiin Kesämopossa jätskillä ja kahvilla ja sitten lähdettiin kotia kohti.
Siri ja Kaste laitumella
Illemmalla Ellu tuli pentujen kanssa meille, tarkoituksena oli koittaa saada jonkinlainen edustava kuva kaikista kuudesta pennusta, kun Lyyti lähtisi seuraavana aamuna. Helppoa se ei ollut, mutta kuvia läpikäydessä huomasin hämmästyksekseni sieltä kuitenkin yhden kivan kuvan missä kaikki katsoivat oikeaan suuntaan. Muutenkin sai kyllä tosi kivoja kuvia räpsittyä pentujen riehumisesta.
Tappitaivalen Akaasia, Tappitaivalen Astrid for Valhalla, Tappitaivalen Arizona, Tappitaivalen Ametisti, Tappitaivalen Amaryllis ja Tappitaivalen Arn Thor
(Psst. Lisää heppakuvia lauantailta voi katsella täältä ja pentukuvia täältä)

Sunnuntaina lähdin aamupäivällä Savijärvelle shettisnäyttelyihin Ilken kisahoitajaksi. Kuvia tuli räpsittyä jonkun verran, parhaimmat tuli verkasta nurmella. En jaksanut ruveta kuvailemaan muita kuin tuttujen poneja, joten peräti kolmesta ponista tuli kuvia otettua (Ilke, Heppu ja eräs Ellun tutun vuokraponi, joka oli riding classissa). Tiialla ja Ilkellä ei mennyt kisat ihan nappiin, kun Ilke oli liian jännittynyt ja Tiia päätti jättää suorituksen kesken. Siinä sitten meni itseltäkin vähän fiilikset, Ilke meni kuitenkin tosi kivan näköisesti verkassa. Niimpä auttelin Tiiaa kamojen pakkauksessa ja lähdin sitten melkein samantien itsekin kotia kohti.
Shet-r Ilke

Shet-r Hemil
Illalla oli lähtö Harjuun, Sofia tuli hakemaan. Matkalla ajettiin kuoppaan, jonka jälkeen autoon syttyi jotain varoitusvaloja ja se kiihtyi hirmu hitaasti, mutta kun pidettiin vähän pidempi paussi Amiraalilla, oli se taas normaali. Niimpä päästiin ongelmitta Harjuun.

Maanantaina meillä oli tallinäyttö ravitallissa. Eikun kuudelta aamutalliin. Suurin osa hevosista oli jo päässyt laitumelle vuorokauden ympäri, joten tallissa oli vain 11 hevosen karsinat siivottavana. Mä ja Rimma päätettiin ottaa tamma-varsakarsinat ja siihen jäikin sen päivän karsinan siivoukset. Meillä oli talli siisti varmaan puolessa tunnissa, joten sitten piti keksiä kaikkea extra-hommaa. Niimpä lakaistiin ja nuoltiin jokainen nurkka lantalaa ja loimihuonetta myöten. Puoli kymmeneltä oltiin sekin homma tehty, joten päätettiin mennä korjaamaan parin tarhan langat, jotka oli katkenneet. Kymmeneltä hevosille heinät ja sitten melkein jo päästiinkin kämpille.
Puoli yhdeltä oli varustehuollon-näyttö, jossa oli jalustinhihna korjattavana. Oli tosi helppo homma, mutta ilmeisesti jalustinhihna olisi pitänyt pestä korjauksen jälkeen, joka multa jäi tekemättä. Noh, ehkei se ole niin vakavaa :D

Sh-r Harjun Santeri
(tosin kuvassa vielä ori)
05/2011

Neljän tallissa heppojen sisääntuonti, heinät ja rehut. Eipä mitään ihmeellistä, paitsi kun Rimma haki Giganttia laitumelta, päätti Santeri kävellä lankojen läpi. Oli kuulemma vain laittanut pään lankojen välistä ja kävellyt tyynesti toiselle puolelle. Samalla huomattiin, että se ontuu, joten päätettiin sitten ottaa se samantien sisään hoidettavaksi.
Iltatallissa kahdeksalta oli vielä hevosille heinät ja sitten oli hommat tehty siltä päivältä.







Tiistaina oli tallinäyttö ratsutallissa. Aloitettiin lähtemällä kuskaamaan hevosia laitumelle, tosi kätevää kun laitumet on toisessa päässä Harjua... Kaksi laumaa vietyämme oli ykköset sillä aikaa vieneet tarhahevoset, joten eikun karsinoita siivoamaan. Meitä oli taas hirveän monta siivoamassa, joten hommat oli äkkiä tehty. Jälleen tehtiin kaikkea extraa: lakaistiin heinävarasto, pestiin kuppeja, siivottiin yleiset tilat... Kymmeneltä sitten hevosille heinät, sitten hepat sisään ja syömään. Ruuan jälkeen tarhahepat ulos ja sitten laitumelta hepat pois ja toiset tilalle. Rimma ja Tanja meni liikuttamaan Adea ja Frazaa, itsekin olisin halunnut ratsastaa, mutta kun tyhmänä unohdin ratsastushousut kotiin vkl, enkä kisahousuissa viitsinyt lähteä säätämään, niin meninpä sitten kameran kanssa heilumaan. Maneesissa oli myös Niina ja Keke, joita kuvailin. Lopussa Malaska tuli häätämään meidät maneesista, kun joillain oli ilmeisesti jotain näyttöjä, joten loppuverkat menivät kentällä. Kuvista tuli tosi kivoja, olin taas tosi tyytyväinen. Maneesissa ei ollut kiva kuvata, mutta sielläkin tuli hyviä kuvia, kun osasi jättää pimeimmät nurkat kuvauksen ulkopuolelle.
Sh-r Kihin Keke, til-t Fraza ja til-t Adelheid
Neljän tallissa pellavat turpoamaan ja heinien jako, sitten lakaisua ja hepat sisään, jonka jälkeen vähän lisää lakaisua yms extraa. Sitten väkirehut ja päivän työt tehty. Jäin kuitenkin talliin puunaamaan Adea seuraavana päivänä olevaa esittämis-näyttöä varten. Harjailin ja puunailin, tein letit valmiiksi, jotta aamulla tarvitsee vain kääntää sykeröille, pesin jalat ja selvitin hännän. Häntää selvittäessä pohdin, pitäisikö pestä se, mutta olin liian laiska pitkän päivän jälkeen. Heitin loimen selkään, kävin puunaamassa vielä satulan (suitset olin puunannut jo aiemmin) ja sitten eikun kämpille.

Til-t Adelheid 05/2012
Keskiviikkona oli siis esittämis+verkkaratsastus-näyttö ja iltapäivällä ajonäyttö. Aamulla heräsin kuudelta ja menin puoli seitsemäksi talliin puunaamaan Adea. Käänsin letit ja harjailin. Häntää selvitellessä tajusin, että se olisi sittenkin pitänyt pestä, ei meinaan tarvinnut kuin kerran vetää käsi läpi ja oli ihan likainen. No, ei voi mitään. Aamupalan jälkeen lisää puunailua ja kymmentä vaille kahdeksan lähdin maneesille lämmittelemään. Ade oli tosi kivan tuntuinen (en ollut sitä aiemmin esittänyt), seurasi sopivan reippaasti ja väisti raippaa hyvin. Menin toisena kolmiolle, jossa oli hirveää säätöä asennon kanssa. Lopulta sain Aden seisomaan hyvin ja sain luvan jatkaa käynnissä. Pitkällä sivulla Ade otti pari raviaskelta, mutta muuten käveli tosi hyvin. Ravikin meni tosi hyvin, liikettä lähti ihan kivasti ja jarrut toimi hyvin. Sitten taas seisomaan. Rupesin jo korjaamaan asentoa, kun tajusin, että "hitsi, se oli jo tosi hyvässä asennossa". No, jälleen hirveää säätöä ja lopulta Ade seisoi hyvin. Kyseltiin itsearviointia miten meni, mitä olisi hevosen siistimisessä tehdä toisin yms. Mainitsin hännän pesusta ja että harjaa olisi voinut vähän nyppiä. Seppänen huomautti jostain likaläikästä kyljessä ja että vuohiskarvat olisi pitänyt siistiä. Suitsista valitti hihnojen repsottavan (kun unohdin laittaa kuminauhat leiffeiksi, vaikka tarkoitus oli...) ja että alaturpiksen olisi voinut jättää pois. Vielä tentattiin näyttelyaiheisia kysymyksiä, kuinka poninäyttelyissä esittäminen eroaa esim. suokkinäyttelyihin, mitä ponikantakirjassa vaaditaan, kuinka vanhoja suomenhevosia saa viedä näyttelyihin. Ja sitten se oli siinä. Eikun talliin ja odottelemaan. Jossain vaiheessa satulaa selkään ja lisää odottelua. Yhdeksältä piti alkaa meidän verkkaratsastus, mutta se taisi venyä ainakin puoli kymmeneen. Verkkaratsastukseen olisi kuulunut myös joku maasto-osuus, mutta koska jalkapallokentällä oli sadettajat päällä, se jätettiin pois, ettei järkytetä hevosia liikaa. Niimpä mentiin suoraan maneesiin ja hevosten selkään. Sitten oli puoli tuntia aikaa ja piti ratsastaa itsenäisesti kevyt päivän liikunta hevoselle. Keskityin Aden kanssa ihan vain ympyräurien ratsastamiseen ja koitin hakea rentoutta, kun alkuun se oli ihan jännittynyt. Loppua kohden parani ja rentoutuikin tosi hyvin. Itsearvioinnissa piti kertoa lyhyesti ja ytimekkäästi miten ratsastus meni ja sitten oli sekin ohi. Hepat talliin ja heppojen + varusteiden puunaus.
Iltapäivällä oli ajonäyttö, jossa meidät päätettiin jakaa kahteen ryhmään, joten meidän ryhmän käskettiin tulemaan 14.30. Päätettiin soitella Seppäselle, koska meidän olisi pitänyt jäädä kuuntelemaan kommentit esittämisestä ja verkkaratsastuksesta ennen syömään menoa. Niimpä hoidettiin se tässä välissä. Ennen Seppäsen tuloa yksi meidän vanha luokkalainen, Karo, tuli moikkaamaan meitä, kun oli hakemassa pyöräänsä Harjusta. Kauaa ei viihtynyt meidän seurassa, kun ei halunnut nähdä Seppästä (ai miten niin meidän luokka tykkää meidän luokanvalvojasta? ;D ).
Seppäsen tullessa kertoi arviot näytöistä ja numerot. Mulle tuli esittämisestä H2 ja verkkaratsastuksesta T1 (arviointi siis 1-3). Esittämisestä kommentoitiin vain, että oli pieniä puutteita siisteydessä, mutta itse esittäminen sujui tosi hyvin. Verkkaratsastuksessa olisi kuulemma pitänyt olla tarkempi suunnitelma ja hevosen liikkua enemmän eteen. Vähän toi ykkönen ärsyttää, koska on se nyt vähän hölmöä, että kun ratsupuolelle olisi tarkoitus valmistua ja kaikista ratsastuskokeista tulee vain ykköstä... No, mutta onneks toi verkkaratsastus-numero ei tuu näkymään missään, koska se on vain osa näyttöä.
Lv-o Poivre Montagne
Puoli kolmelta mentiin sitten takaisin ravitalliin ja oli se ajonäyttö. Valitsin ajokikseni Pippurin ja eikun sitä puunaamaan. Pippuri kävi vähän kuumana, kun samalla käytävällä oli tamma (ja taitaapa olla vielä kiimahäiriöinen...) ja oli kyllä niin oria. Kun hevoset oli harjattu ja valjastettu (ja oikein aikaa otettu, että kauan meni) lähdettiin liikkeelle. Kierrettiin ensin pariin kertaan jokilenkki ja Hukkanen ja Elfving (arvioitsijat) pomppivat kärryistä toiseen, jotta näkivät osattiinko ajaa oikein. Sitten käskettiin jättää väliä ja mentiin pujottelurata. Sitten se olikin siinä ja eikun talliin hoitamaan heppa pois. Pippuri kävi ajaessakin aika kuumana, mutta rauhoittui jo tokan jokilenkin jälkeen ja pysyi kuitenkin koko ajan hyvin hanskassa. Pujottelukin meni ihan hyvin, vaikka vähän hölmöltä se tuntui pujotella valjakkokartioita ravurilla...
Sitten oli hevosen ja varusteiden jälkihuolto ja itsearviointi + arviointikeskustelu. Sain numeroksi H2 (oli kuulemma lähellä 3, mutta jäi kuitenkin nippanappa kakkosen puolelle) ja kommentoitiin pienistä puutteista valjastuksessa (rintaremmi liian löysällä) ja siitä, että olisin voinut vähän pidempää välimatkaa orin kanssa pitää. Ajonäyttöön olin kyllä tyytyväinen, se meni hyvin ja arvioinnitkin meni hyvin. Kyllä noi ravijutut on niin paljon simppelimpiä kun ratsastus.
Illalla lähdin kuvailemaan kun Tiitu irtojuoksutti Samua, kuvista tuli tosi kivoja, vaikken nyt kovin montaa pukkikuvaa saanutkaan ikuistettua :D
Pv-r Sacho


Torstaina meillä oli arviointikeskustelut näyttöviikosta, numeroksi sain H2 ja kommenttia tuli siitä, että pitäisi olla vielä oma-aloitteisempi ja napakampi, kehuja tuli rauhallisuudesta hevosten kanssa. Seppänenkin totesi, että mun ratsastamista hevosista ei tuu koskaan ne huonot puolet esille, koska hevoset viihtyy mun ratsastamina :D

Mun kone <3
(heppatytöllä pitää olla heppoja koneen kannessaki ;) )
Seuraavaksi oli sitten kotiinlähtö, koska saatiin perjantai vapaaksi. Pääsin Rimman kyydillä kotiin ja ahkerana rahtasin puolet kamoistani jo Harjusta kotiin, kesälomaksi kun pitää huone tyhjentää. Päätettiin äitin kanssa lähteä kaupungille, vaikka oltiin alunperin suunniteltu lähtevämme vasta perjantaina. Ensin käytiin pankissa, kun mun piti pari laskua käydä maksamassa. Äitin piti käydä Suomalaisessa kirjakaupassa ostamassa koulukirjoja ja sitten oli vielä autokoulun laskun maksaminen. Autokoululle päin kävellessä mun puhelin soi ja Tiia sanoi nähneensä meidät ja pyysi tulemaan moikkaamaan. Tarjosi sitten meille jätskit (jätskikiskalla kun on töissä) ja siinä tuli juteltua jonkun aikaa. Sitten käytiin autokoululla maksamassa se lasku ja lähdettiin kohti kuninkaanporttia. Siellä käytiin K-raudassa ostamassa uusi kaasupullo ja sen jälkeen mentiin Expertille. Äiti halusi ostaa uuden puhelimen ja mä vähän pohdin uuden koneen ostoa. Enpä sitten kuitenkaan raaskinut ostaa, olen liian uskollinen vanhalle koneelleni, vaikka onkin hidas ja välillä enemmän ja vähemmän toimiva :D

Perjantaina äitin pitikin lähteä töihin, joten olin kotona kolmistaan koirien kanssa. Päätin siivota huoneeni ja alkuun päästyäni myös pestä mun huoneen ikkunan :D Ikkunan edessä on terassi, jonka pihakalusteet olivat ihan siitepölyssä, joten päätin nekin pyyhkäistä. Sen kun sain tehtyä, siirryin pesemään keittiön ikkunaa. Ja koko ajan kävin aina välissä pesemässä vähän nyrkkipyykkiä, yäh, eipä oo vähään aikaan tullu nähtyy yhtä mustaa vettä ku mitä tuli ku pesin jotain tallihanskoja, joita ei ollut taidettu pariin vuoteen pestä. Keittiön ikkunaa pestessä äiti tuli kotiin, Jukka-eno mukanaan. Jukka katsoi mun skopoa (jossa siis jarruissa oli jotain vikaa sunnuntaina) ja totesi sen olevan vain kosketushäiriö, koska eipä siinä mitään erikoista pitänyt korjailla kun rupesi toimimaan.
Ilta meni mutakakkua leipoessa, koirien kanssa lenkkeillessä, tv:tä katsellessa ja äitin puhelinta räplätessä :D

Tänään lauantaina lähdettiin kaupungille, kun Jenni ja Laurakin halusivat uudet kännykät (pitäiskö huolestuu ku oon nyt ainoo kellä on vanha puhelin, enkä ees oo kateellinen? :D ). Ensin käytiin parissa huonekaluliikkeessä katsomassa uusia mattoja, muttei löydetty. Käytiin myös kangaskaupassa ja Etolassa ja sitten mentiin jälleen Expertille. Mua jäi vielä vähän kaivelemaan yksi kone siellä ja pitkään pohdin sielläkin haluanko sen vai en. Lopulta olin kuitenkin liian pihi, enkä ostanut sitä. Katsotaan sitten kesälomalla, jos vaikka hinta laskisi ;) Jenni ja Laura osti uudet puhelimet ja sitten lähdettiin K-rautaan ostamaan maaleja, kun Jenni ja Laura haluavat maalata huoneensa. (Laura meinaa pölliä multa mun huoneen, nyyh :'( ) Sitten käytiin Raxissa syömässä ja käytiin vielä ruokakaupassa. Kotona sain äitin suostuteltua antamaan mun testata autolla ajoa. Matkaa ei ollut varmaan edes sataa metriä meidän talon edessä, mutta oon ylpee ittestäni ku en sammuttanu autoo :D Pysähtyessä piti painaa jarrua, mutta painoinkin vahingossa kaasua, onneks oli kytkin pohjassa, muuten oltas menty hirsimökin seinästä läpi :D Siinä vaiheessa äiti käski mut ulos autosta ja ajo ite auton talliin. Mut innolla kyllä ootan sitä, et pääsen taas ratin taakke :)
Käytiin koirien kanssa lenkillä ja loppuilta onkin mennyt koneella :)

© Tiia Forsell

3 kommenttia:

  1. Yhyy kuolaan tolle yhelle verkkakuvalle, arvaat varmaan mikä... Tuleppas kuvailemaan hurriponia ku pääset! Se suuttu sitten sulle ja vaihto tossa viikonloppuna ihan piruuttaan mustaan karvaan, vähän haastetta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, juu täytyy tulla kameran kans sinne :D Ens vkl en tiiä tuunko käymää koton la-su, ku la pitää olla harjus vammaisratsastusta pitämässä... Mut jos tuun käymään koton ni vois vaik harkitaki hurauttavansa skopolla su sinne ;) Ja ens to:han meil alkaaki jo kesäloma, ni sit viimestää pakko tulla kuvaa :D

      Poista
    2. Suunnittelin vähän et sit kun pääset nii vois laittaa läpäl Ilken tonne laitumelle juoksemaa :-D Mikäli se nyt tekis siellä muuta kun ahmis.

      Poista