keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Koululoppukokeet 12.06.2012

Meillä oli loppukokeiden kouluosuus 12.06.2012, ratsunani toimi Ade. Ohjelma oli K.N. Special ja täytyy sanoa, että olen kyllä rataan tosi tyytyväinen, vaikka ei ihan nappisuoritusta tullutkaan.

Verkassa Ade oli alkuun tosi jännittynyt, mutta lähti nopeasti myötäämään ja hakemaan muotoa, kun vain jaksoin ratsastaa. En tehnyt mitenkään erikoista verryttelyä, kunhan pyörittelin ympyröillä ja keskityin hakemaan pyöreyttä ja sopivaa tahtia. Kun oli noin 20 min jäljellä mun vuoroon, olin tyytyväinen Aden peräänantoon ja päätin käydä siinä välissä ottamassa suojat pois ja kävellä hetken. Mutta kun jatkettiin hommia, oli Ade taas tosi jännittynyt ja en vain saanut sitä rennoksi ja pyöreäksi enää. Välillä se myötäsi vähän niskasta, mutta peräänantoa ei enää löydetty. Kun mua huudeltiin radalle, koitin vielä jonkun aikaa vääntää, jotta se peräänanto löytyisi, mutta totesin sitten "hitto, ei tuu mitään. Eikun radalle ja katotaa mitä tulee...".
Muutama kuvakaappaus videolta :)
Kiersin radan pari kertaa ja edelleenkin muoto oli ihan hukassa. Mutta eikun alkutervehdykseen. Pysähdys oli ihan hyvä, mutta liikkeelle lähtö tosi huono. Aden kyljet turtui ihan täysin pohkeelle, enkä vain yksinkertaisesti saanut sitä hyvään tempoon. Muoto kuitenkin löytyi ihan itsestään, mistä olin ihan ihmeissäni. Ensimmäisellä loivalla kiemurauralla saatiin kyllä ihan ok tie, mutta edelleen vauhti oli liian hidasta. Keskiravia ei lähtenyt ollenkaan, vaikka kuinka yritin, niin liikettä ei vain lähtenyt. Päädyssä voltti onnistui ihan hyvin, vähän taisi tulla kulmikas. Toinen loiva kiemuraura jäi liian pieneksi, tajusin vasta kääntäessäni Aden jo takaisin uralle päin, että nyt ei kyllä käyty keskihalkaisijalla. Lävistäjällä kolme askelta käyntiä onnistui muuten hyvin, mutta liikkeelle lähtö venyi taas ja taisi tulla kaiken kaikkiaan viisi käyntiaskelta. Taas päädyssä voltti, joka venyi vähän turhan suureksi. Sitten käyntiin ja i:ssä 4s pysähdys. Käynnissä sain Aden kävelemään kivan rennosti ja pysähdys onnistui hyvin. Liikkeelle lähdössä oli taas tosi tahmea. Kulmasta ravi ja päätyyn laukassa ympyrä. Nosto venyi vähän, mutta oli ihan hyvä. Ympyrällä ratsastin tien tosi tarkasti ja sain tosi onnistuneen ympyrän. Sitten lävistäjälle ja pohjetta sai käyttää reilusti, että saatiin laukka jatkumaan uralle asti. Raviin siirtyminen oli tosi hyvä, mutta töitä sai tehdä, ettei laukka stopannut liian aikaisin. Sitten ravissa puoli kierrosta ja jälleen ratapoikkisuuntaan leikkaa ja i:ssä vasemman laukan nosto. Nosto onnistui tosi hyvin ja kulmat ennen päätyä tein tosi tarkasti. Päädyssä ympyrä, jossa sain kun sainkin laukan tahtia vähän reippaammaksi, tuli pätkä ihan hyvässä tempossa. Sitten lävistäjälle ja uralle käyntiin siirtyminen. Paljon paljon pohjetta, ettei siirtyisi ennen uraa, mutta ei auttanut. Sieltä tuli pikkusen ennen uraa raviin siirtyminen ja siitä sitten vain pikaisesti käyntiin. Ärsyttää aika lailla, koska treeneissä Pekkalakin kehunut, että laukasta käyntiin siirtymiset meidän erityinen vahvuus. Mutta en vain saanut Adea jatkamaan loppuun asti, se päätti tehdä siirtymisen ihan itse :( Sitten käynnissä keskihalkaisijalle ja lopputervehdys.

Videon kuvauksesta kiitokset Neean äidille :)

Sitten itsearviointi, jossa totesin pahimmaksi ongelmaksi tahdin hitauden. Tiet ihan ok, samoin siirtymiset. Muoto säilyi hyvin koko radan. Mutta pahin ongelma oli, että vauhti oli liian hidas.
Henttinen kommentoi, että löysin hyvin kehitettävät kohdat ja vauhtia olisi tosiaan saanut olla enemmän. Tykkäsi kuitenkin kuulemma mun radasta, koska ratsastan niin hevosystävällisesti (kai se pitää paikkaansa, kun on jo ainakin neljä ihmistä sanonut siitä :D). Istuntaa pitäisi kuulemma vähän avata, istun liian etukenossa (??? onkohan joku kisatilanteesta johtuva jännitys, kun Kirpunkin kanssa kisoissa tuli kommenttia siitä etukenosta). Pysähdykset meni kuulemma erityisen hyvin. Tiivistettynä tasainen rata, mutta temmon pitäisi olla reippaampi.

Tanjan äitin ottamia kuvia :)
Sitten loppuverkat ja kun Rimma oli saanut radan jälkeen Frazan loppuverkattua, lähdettiin kävelemään ravitallille. Siellä hevosten pois hoitaminen ja sitten tulikin käsky lähteä ratsutallille arviointikeskusteluun. Eipä siellä mitään ihmeellistä keskusteltu, kutsuivat kaikki yksitellen sisään, kehottivat allekirjoittamaan näyttöpaperit ja antoivat arviointilomakkeen. Numeroksi tuli H2 (Wuhuu, mun eka ykköstä korkeempi numero ratsastuksesta!!!) ja kommenttina "Tasainen kokonaisuus. Pyri esittämään reippaammassa tempossa, jotta takaosa olisi aktiivisempi."

Ihmetyttää kyllä, miten se Ade turtui kyljistään heti kun mentiin kouluaitojen sisäpuolelle. Se kuitenkin verkassa lähti ihan normaalisti eteenpäin pohkeesta, eikä edes tarvinnut paljoa käyttää. Radalla ei auttanut vaikka käytti kannustakin. Kai se sitten on vain Aden tapa jännittää radalla, samalla lailla kun Kirpulla on tapana turtua täysin pidätteille radalla. Mutta kaiken kaikkiaan olen tosiaan erittäin tyytyväinen rataan, tempoa reippaammaksi ja teihin vielä pientä huolellisuutta niin olisi mennyt ihan nappiin!

2 kommenttia:

  1. Ai sullakii on blogi, kiva :) Rupeen lukijaks. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep :) Kiva, mä oonki sun blogii lueskellu jo pitemmän aikaa ;)

      Poista