tiistai 17. heinäkuuta 2012

Sateisia päiviä ja Heidi 18v

Ja taas jäi postaus keskeneräisenä luonnoksiin odottelemaan aikaa kirjoitella se loppuun... No kirjotellaan kirjotellaan :)

Maanantaina (2.7.) oli ajotunti, jonka jälkeen ajelin suoraan kotiin. Käytiin äitin ja Lauran kanssa kaupassa ja iltapäivällä lähdettiin ukille syömään. Loppuilta menikin sitten dataillessa.

Tiistaina (3.7.) oli myös ajotunti ja sen jälkeen ajelin Ilolaan tallille. Tiia ei ollut vielä tallilla, joten ensin kuvailin puolitoista tuntia hevosia laitumilla. Ne eivät olleet kovinkaan innokkaita liikkumaan ja taivaskin meni pilveen jossain vaiheessa, mutta jokusen hyvän pääkuvan sain.

Lv-r Hole in One ja sh-r Poku, Tiia ja sh-r Leevi
Lv-t Luquikee, lv-t Tooticky

Kun Tiia tuli, laitettiin Ilke kuntoon ja lähdettiin kentälle. Kuvista tuli ihan kivoja ja taivaskin selkeni siihen mennessä kun kentälle päästiin.

Shet-r Ilke


Ennen kotiin lähtöä mentiin Tiian kanssa laitumille kuvailemaan heppoja ja kun odoteltiin kärsivällisesti, hevoset innostuivat jopa vähän juoksemaan. Kivoja kuvia tuli useampikin kappale napsittua, täältä voi katsoa kaikki kuvat.

Pv-t Gabrietta, lv-r Hole in One
Lv-t Tooticky ja shet-r Titus, lv-r Hole in One ja lv-t Tooticky


Keskiviikkona (4.7.) oli vapaapäivä autokoulusta. Lähdettiin iltapäivällä Ellun ja Ellun lasten kanssa tutustumaan lähellä olevaan uimapaikkaan koskella. Paikka oli yllättävän kiva, hienot kalliot ja ihana kosken pauhu. Alkuun en meinannut mennä uimaan ollenkaan, kun vesi tuntui niin kylmältä, mutta jonkun aikaa rantavedessä kahlattuani päätin pulahtaa uimaan. Oli kyllä tosi kiva paikka, täytyy mennä toistekin ja ottaa kamera mukaan, koska sieltä saisi kyllä kivoja kuvia.

Torstaina (5.7.) oli taas ajotunti. Karhulan autokoulusta olivat viimein faksanneet todistuksen käydyistä teoriatunneista, joten saatiin varattua teoriakoe keskiviikolle. Inssihän menee viikolle 30, kun autokoulu jäi lomalle viikoiksi 28 ja 29.
Illalla käytiin koirien kanssa lenkillä, muuten ilta meni dataillessa :)

Perjantaina (6.7.) oli jälleen ajotunti, Jenni tuli mukaan kaupungille siksi aikaa kun olin ajotunnilla. Ajotunnin jälkeen käytiin Robbarissa ja sitten ajeltiin kotiin. Kotona Jenni halus ajella mun skopolla, mutta hetken päästä tuli takaisin ja sanoi kaatuneensa. Skopoon tuli pari naarmua ja yksi muoviosa irtosi, mutta ei mitään mikä haittaisi ajamista.

Lauantaina (7.7.) lähdettiin Poni-hakaan HeTa-hevostaitoa tapahtumaan Ellun ja Lean kanssa. Ohjelma oli ihan mielenkiintoista, esityksiä oli ihan laidasta laitaan. Toisista oppi paljon ja toisissa taas sai tehdä töitä pysyäkseen hereillä. Mutta ihan hauska tapahtuma, ehdoton suosikkini oli Kalev Tyllinen ja hevosagility, siinä tosiaan mentiin hevosten ehdoilla :) Kuvaamaan siellä ei pystynyt, kun istuttiin sellaisessa kohdassa, jossa oli verkkoaita edessä.

HeTa:n kuvagalleriasta pöllitty kuva, siellä mä istuskelen sinisissä/turkooseissa vaatteissa vasemmassa reunassa :D


Sunnuntaina (8.7.) oli toinen päivä HeTa-tapahtumasta, joten jälleen lähdettiin aamusta ajelemaan Poni-hakaan. Jälleen ohjelma oli monipuolista, mutta ratsastusesitykset, jossa korjattiin ratsastajan istuntaa eivät oikein iskeneet. Maastakäsin käsittelystä sen sijaan oli tosi hyvä esitys :) Mutta koko viikonlopusta suosikkini olivat kuitenkin hevosagility ja Mini Wahlbergin esitys.

Siri laitumella 2010
Maanantaina (9.7.) lenkkeiltiin päivällä ja illalla lähdin Ellun kanssa laitsalle. Otettiin sekä Siri että Kaste, tarkoituksena ratsastaa Sirillä laitumella Ellun tehdessä Kasteen kanssa töitä maastakäsin. Kaste kuitenkin ontui ravatessaan, joten sen työskentely jäi sitten seisomisharjoitukseksi. Sirin kanssa harjoiteltiin pysähdyksiä, käynti-ravi siirtymisiä ja temponvaihtelua käynnissä. Jokunen laukkapätkäkin otettiin molempiin suuntiin. Siri toimi ihan kivasti ja kun vain itse jaksoi keskittyä täysillä tehtäviin, saatiin ne toimimaan oikein hyvin. Kerran Siri "säikähti" kun fasaani lähti puskasta lentoon, mutta oli kyllä niin säälittävä syöksy että :D Mutta ylipäätään Siri tuntui kyllä tykkäävän työskentelystä, kun oli kuitenkin suht simppelit tehtävät ja etenkin laukoista ylämäkeen tuntui tykkäävän :)
Ellu osti HeTa-messuilta Kasteelle ötökkäloimen, jota soviteltiin ennen heppojen laitsalle vientiä. Jonkun aikaa sitä sai pyöritellä käsissään ennen kun hiffasi miten se menee, mutta hyvin näytti istuvan ja laitumellakin Kaste näytti paljon tyytyväisemmältä kun ei tarvinnut koko ajan örkkejä ajaa. Vaikka kaverit olivatkin selvästi sitä mieltä, että tämä on nyt kyllä eri hevonen ja haistelivat Kastetta ihan ihmeissään :D



Tiistaina (10.7.) käytiin päivällä kaupassa, jonka jälkeen kuskasin Jennin kaverilleen skopolla. Illalla käytiin koirien kanssa lenkillä ja kävin vielä hakemassakin Jennin kotiin.

Keskiviikkona (11.7.) oli mun 18v synttärit. Aamulla lähdinkin sitten ajelemaan Porvooseen teoriakokeeseen. Olin katsastuskonttorilla puoli tuntia etuajassa (fiksu minä laskin, että Tarmolaan ajaisi melkein tunnin, vaikka ilolaan ajan 40 min...),  mutta pääsin samantien tekemään kokeen. Ja läpi meni! Kirjallisissa kysymyksissä kaikki oikein, kuvallisissa viisi virhettä (yhden huomasin samantien kun painoin vastausta ja loput oli omaa huolimattomuutta). Sitten eikun odottelemaan autokoulua lomalta, että pääsee inssiin :)
Ellu kävi iltapäivällä tulostamassa mun tekemät palkintosivut Tassun kiertopalkintokirjoihin ja samalla toi mulle lahjaksi valokuvauskirjan. Vaikutti ihan lupaavalta, täytyy jostain vain repiä aikaa sen lukemiseen :)
Illemmalla mun kummi Sirkka kävi myös onnittelemassa ja toi lahjaksi kaulakorun.
Sirkan lähdettyä käytiin vielä koirat lenkittämässä :)

Torstaina (12.7.) lähdettiin koskelle uimaan, kun Jenni oli menossa kaverilleen näyttämään paikkaa. Oltiin ensin menossa Lauran kanssa skopolla (jotta päästäs nauraa ku Jenni ja Sandra oli menossa pyörillä), mut sit äitiki innostu lähtee mukaan, joten mentiinkin autolla. Tällä kertaa otin kamerankin mukaan ja jokusen kuvankin ehdin napata ennen kun kameran komentokiekko kieltäytyi yhteistyöstä... Se on kyllä tehnyt sitä ennenkin, joten en siitä ole kovinkaan huolissani.

Kuvia koskelta

Illalla ei sitten lähdetty koiriakaan lenkittämään, kun vettä tuli taivaan täydeltä. Pelattiin vähän aikaa Unoa ja sitten istuttiin loppuilta koneella :D

Perjantaina (13.7.) lähdettiin äitin kanssa kaupungille. Käytiin pankissa hoitamassa mun pankkiasiat kuntoon ja sen jälkeen käytiin kaupassa.
Illemmalla käytiin koirien kanssa vielä lenkillä ja käytiin ukkia moikkaamassa.

(Vähän random-kuvia tekstin joukkoon)
Päivänkakkara

Lauantaina (14.7.) oli aikalailla lököpäivä, jossain vaiheessa käytiin lenkillä, mutta muuten ei taidettu mitään ihmellistä tehdä :D Meidän piti Ellun kanssa lähteä laitsalle, mutta ilmeisesti Ellulle tuli yllätysvieraita, kun ei sitten lähdettykään.

Sunnuntaina (15.7.) samoin, käytiin koirien kanssa lenkillä jo päivällä ja vältyttiin juuri ja juuri kastumiselta.

(Vähän random-kuvia tekstin joukkoon)
Sormustinkukka

Maanantaina eli tänään käytiin kaupassa, mutta muuten ei ole mitään ihmeempää tullut tehtyä. Koko päivän on satanut, joten jäi koirienkin lenkki välistä. Ilta meni lautapelejä pelatessa :)

Kai se pitäis jotain järkevääkin tekemistä kehittää jollekin päivälle, mutta tuo ainainen sade haittaa suunnitelmia aikalailla. Täytyy nyt kuitenkin katsoa jos joku päivä ei sataisi ja lähtisi Tiiaa ja Ilkeä Ilolaan moikkaamaan ja kuvaamaan :)

Tänä kesänä on nuo tapahtumissakin kuvailu vähän jäänyt, ei ole ollut intoa etsiskelläkään mitään tapahtumia. Näillä näkymin tapahtumia on tulossa vasta syksymmällä: elokuussa olisi ainakin koiranäyttelyt Kouvolassa (pitää lähteä Dinaa kuvaamaan ;) ) ja kansalliset koulukisat Harjussa (meidän opinnäytetyö) sekä syyskuussa Porvoon (ja ehkä myös Helsingin) koiranäyttelyt ja Porvoon ravit + laukkakisat. Kaipa sitä voisi lisääkin haalia, onhan tässä nyt lomaakin vielä pari viikkoa jäljellä. Vermossakaan ei ole tullut tänä kesänä käytyä, mutta se taitaa nyt ehkä näillä näkymin jäädäkin...

(Vähän random-kuvia tekstin joukkoon)
Peurankello

Tähän loppuun pitää vielä kirjoittaa muistiin kummallinen uneni jonka näin tuossa joku yö pari viikkoa sitten. Yleensä kun en kovinkaan erikoisia unia näe. Tässä kuitenkin ensin olin vanhalla tallilla kumpumäellä ja yhtäkkiä sieltä takaisin ajellessa taivas rupesi väreilemään ja meitä rupesi jahtaamaan joku alien-alus. Ajettiin kotiin, joka ei kylläkään ollut oikea koti vaan joku ihme mökki ison mäen päällä, johon johtavaa tietä reunusti perunapellot. Mäen päälle päästyämme alienit jäivät perunapellon reunalle ja totesivat "tätä me etsittiinkin, suostuskohan ne myymään meille näitä niitten perunoita" :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti