torstai 24. tammikuuta 2013

Pakkaspäiviä :)

Johan on ollut mukamas kiireinen viikko, tällä viikolla on tullut opiskeltua varmaan enemmän kuin koko lukion aikana. Pikku hiljaa alkaa tulla paineita kun kahden viikon päästä olis eka yo-koe, äikän tekstitaito. Jaiks!

Pakkaskuva lauantailta :)


Keskiviikkona ja torstaina (16.-17.1.) oli taas ihan normaalit lukiopäivät 8-16.
Perjantaina (18.1.) oli myös normaali lukiopäivä, 8-14. Pääsin Sannin kyydillä kotiin, tosin lähtö vähän venyi, kun Sannin pikku-Audi ei suostunut käynnistymään lukiolla. Ohi kävellyt opo neuvoi kysymään kanslistilta, josko hänellä olisi piuhat. Eipä ollut, mutta kanslisti soitteli talonmiehelle, joka sitten tuli antamaan virtaa pikku-Audille. Vähän heikosti se lähti ensin käyntiin, mutta vähän aikaa kun seisottiin lukion pihalla Sannin antaessa samalla kaasua se pysyi käynnissä, kunnes moottori lämpeni. Ja sitten päästiin kotimatkalle.
Kotona pääsin vielä äitin orjaksi kauppaan ;)

Harvinainen valoilmiö lauantailta ;)

Lauantaina (19.1.) kuvailin iltapäivällä koiria. Käytiin metsässäkin pikkulenkillä, mutta eipä tullut puolta tuntia pidempään ulkoiltua kun pakkasta oli melkein 20 astetta. Kuvista tuli kuitenkin tosi kivoja ja koirat on niin suloisia <3



Nanan talvinen tapa: turkin hankaus lumipenkkoihin



Hurja peto, pitäs vissiin kynnet leikata kun näkyvät jo kuvissakin :D



En yleensä harrasta mustavalkokuvia, mutta kaikkea täytyy kokeilla :D

Tästä tykkään tosi paljon, aurinko tulee kivasti takaa ja luo vähän siluettimaisen tunnun ja Nana on niin valppaana :)


"Orava!"

Siri 01/2013

Neljäksi ajelin sitten tallille, jossa oli pienet juhlat tallinomistajan Marian 50v. synttäreiden kunniaksi. Kuuden aikoihin menin sitten talliin ja kävin vielä Sirin liikuttamassa. Siinä vaiheessa pakkasta oli enää 13 astetta, mutta tein silti vain kevyen läpiratsastuksen ilman satulaa. Sirillä tuntui olevan virtaa aika reilusti ja mörköjä se tuijotteli koko ajan. Silti se meni ihan ok. Vasen laukka pyöri yllättävän hyvin, oikea laukka taas vähän huonommin, mutta se voi johtua siitä, kun Siri tuijotteli jatkuvasti metsään ja teki sivuloikkia mörköjen takia. Mutta olin kuitenkin tyytyväinen ratsastukseen, Siri oli kuitenkin hyvin kuulolla ne pienet pätkät, mitä se jaksoi keskittyä :D



Kaste 01/2013
Sunnuntaina (20.1.) olin ajatellut nukkua pitkään, mutta puoli kymmenen aikoihin Ellu soitteli ja kysyi lähdenkö tallille. Eli eikun kamppeet niskaan ja reippaana tallille! Päätettiin lähteä maastoon, mä ajoin Kasteella ja Ellu ratsasti Sirillä. Käytiin kääntöpaikka lenkki, eli noin 7 km. Oikein hyvin meni, Kaste vaan oli melko haluton ja olisi kulkenut mielummin Sirin perässä kuin edellä. Kotiin päin mennessä vaihdettiinkin sitten Siri kärkeen, josta molemmat hevoset olivat oikein tyytyväisiä. Jossain vaiheessa vastaan tuli kuitenkin mutkan takaa koiran ulkoiluttajia ja meidän urhea johtajatamma vetäytyi takavasemmalle Kasteen selän taakse :D Kaste jäi paikoilleen ihmettelemään ja suunnilleen tiputti silmät päästään nähdessään koirat. "Täh, noitako se muka säikähti?!?" :D Loppumatka meni ilman säikkymisiä.


Rimmalta tuli viesti, että on tulossa Harjuun vasta ma tai ti, joten laittelin Sannille viestiä mahtuuko Audin kyytiin. Sanni vastasi, että tutkiskelevat juuri voiko sillä ylipäätään ajaa. En sitten jaksanut ruveta keksimään muita kyytejä ja päätin odotella, josko Sanni sitten lähtisi. Ja puoli kuuden aikoihin tulikin viestiä, että Sanni on kohta lähdössä. Matka Harjuun meni yllättävän nopeasti, kun Sannin kanssa höpötettiin koko matka. :D


Käytiin kansittamassa meidän
opinnäytetyön raportit, hieno tuli!
(klikkaa isommaksi)

Maanantaina (21.1.) meillä oli aamulla yrittäjyyttä. Muistaakseni käytiin läpi jotain ennen yrityksen perustamista hoidettavia asioita. Kotitehtäväksi saatiin pohtia, millaisen yrityksen pistäisi pystyyn ja mihin paikkakunnalle. Yksityistalli ja Porvooseen on kai mun valinta, eipä sitä paljoa tiedä muiden paikkakuntien asiakaskunnasta tai kysynnästä.
Kymmeneltä meillä oli opettamistaitoteoriaa, lukujärjestykseen sitä oli merkitty kahteen asti, mutta meidän ahkera luokka sopi opettajan kanssa, että pidetään yhteentoista asti ja loppu päivä käytetään lukiohommien tekemiseen, kun on niin paljon tekemistä. Noh, mä olin kaikki hommat tehnyt edellisellä viikolla tai viikonloppuna, joten koko päivä meni sitten dataillessa. 

Jossain vaiheessa kävin kameran kanssa heilumassa ratsutallin tarhoilla, mutta eipä siellä erikoisia kuvia tullut, kun hevosilla toppaloimet päällä ja aurinko siirtynyt jo niin, että tarhat oli varjossa. Tässä kuitenkin pari kuvaa:


SWB-r Jimmy II

Til-r Pollifs

Illalla oli ensimmäinen kuvankäsittelykurssin virallinen chat. Ilmoittauduin siis Rauman kansalaisopiston järjestämälle netissä suoritettavalle kuvankäsittelykurssille. Kurssi on jatkoa syksyn verkkovalokuvauskurssille ja innolla odotan, mitä uutta tulee opittua kuvankäsittelystä ja Photoshop Elementsistä.

Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina (22.-24.1.) oli taas normaalit 8-16 lukiopäivät. Eilen keskiviikkona oli jotenkin erityisen rankka päivä, koulun jälkeen oltiin koko luokka erittäin v*ttuuntuneita ja äkäisiä. Onneksi oli sentään viimeinen keskiviikko ja neljän tunnin matikkaputki. Iltakin meni melkein kokonaan opiskellessa, viideltä aloin tekemään tehtäviä ja puoli kahdentoista aikaan laitoin kirjat pois. Tosin eipä se nyt täysin keskittynyttä pänttäystä ollut, kun facebook oli koko ajan auki ja 19-20 kuvankäsittelykurssin chat jakoi huomiotani vähän enemmän koneen suuntaan :D
Tänään oli koulun jälkeen vähän iloisemmat tunnelmat, päästiin meinaan terveystiedon tunneilla leipomaan! TT:n opettaja kun opettaa myös kotitaloutta ja halusi antaa meille vähän mukavamman lopetuksen ;) Oli hyviä leivoksia ja sen verran paljon tehtiin niitä, että huomenna päästään herkuttelemaan niillä lisää :P

Tällaisella ohjeella tehtiin valkosuklaakakku, oli muuten tosi hyvää :P

Huomenna kotiin, johan se taas tuntuukin, että täällä on vietetty ikuisuus :D Mutta tiistaina on viimeinen lukiopäivä ikinä, IHANAA! Sitten olisikin koeviikko, jokunen preliminääri koe, äikän tekstitaito ja kuuntelut. Sitten alkaisikin jo lukuloma. Sitä odotellessa ;)

Tästä on pikkuhiljaa tulossa joku perinne, että postaus loppuu johonkin lyhtykuvaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti