maanantai 23. joulukuuta 2013

I'm dreaming of a white christmas...

Juu, taitaa valkea joulu jäädä haaveeksi... Ulkona on masentavan mustaa ja mutaista, tulisi vain kunnon kerros lunta ja tasainen pakkanen, niin helpottuisi hevosten kanssa touhuaminenkin.

-----------------------------------------------------------------------------

Keskiviikkona (18.12.) vein äitin aamulla kouluun. Iltapäivällä lähdin tallille ja lähdettiin Matin kanssa yhteislenkille. Matti ajoi Kastetta ja mä ratsastin Sirillä. Siri oli jälleen laukkatuulella ja toimi varsin automaattisesti. Naureskelinkin, että riitti, että välillä vähän jarrutteli, ettei Siri rynni Kasteen ohi, muuten Siri hoiti homman itsenäisesti :D Hetken matkaa mentiin Kasteen edellä, mutta kotiin tullessa Siri rupesi hermoilemaan turhan paljon kuultuaan pari laukausta kaukaisuudesta. Niimpä vaihdettiin takaisin Kasteen perään, mikä ei tietenkään ollut lainkaan Sirin mieleen. Kiltisti se kuitenkin tuli :)
Hoidettiin hepat pois ja sitten kurvasin hakemaan äitiä koulusta.

Hetki mentiin edellä :)


Torstaina (19.12.) pidin tallivapaan. Vein aamulla äitin kouluun ja samaan syssyyn auton huoltoon. Päivällä pääsin hakemaan auton ja siitä suoraan äitiä hakemaan.

Perjantaina (20.12.) käytiin äitin kanssa päivällä kaupassa. Iltapäivällä lähdin tallille. Lähdettiin ensin Kasteen kanssa ajolenkille. Mentiin ~7km lenkki, välillä reippaitakin pätkiä. Menomatkalla Kaste tuli tosi hyvää ravia Sports trackerin mukaan vähän reilu 2 minuutin vauhtia. Takaisin tullessa se tuli ehkä kovempaa, mutta rikkoi laukalle ja ei meinannut antaa alas. Oli vissiin liikaa vaadittu, kun lähdettiin lenkille juuri, kun muut saivat ruokaa. Lenkki meni laukoista huolimatta kuitenkin hyvin.

Ajolenkillä hämärtyvässä iltapäivässä

Kasteen jälkeen suunnattiin Sirin kanssa kentälle. Tehtiin reilu puolen tunnin läpiratsastus ilman satulaa. Käynnissä ja ravissa Siri oli oikein hyvä, mutta laukat eivät oikein ottaneet onnistuakseen. Lopuksi saatiin kuitenkin siirtymisten avulla hiottua laukkatyöskentely välttäväksi. Täytyy sanoa, että huomasi kyllä niin Siristä kuin itsestäni, että ei olla vähään aikaan tuuppailtu kentällä, sen verran oltiin hukassa aluksi.

Lauantaina (21.12.) suuntasin tallille jo puoli yhdeksäksi, olin meinaan luvannut tuuraavani Lassea taas ylätallissa. Aloitin työt reippaasti ja olinkin jo yhteentoista mennessä valmis. Niimpä otin Vaavin liikutettavaksi. Liinan päässä huomasi, että Vaavilla on ollut lomaa, sillä meinaan oli virtaa. Mitään älyttömiä riehumiskohtauksia se ei saanut, pari säälittävää pukin yritystä se teki, mutta tyytyi sitten vain ravaamaan häntä töttöröllä ja korskumaan kuuluvasti. Toiseen suuntaan se ei jaksanut enää senkään vertaa brassailla, joten eikun selkään. Vaavi selvästi vähän kyseenalaisti, että onko hänen pakko tehdä töitä, kun on saanut lomailla niin pitkään. Etenkin laukannostoissa tuli protestointia, perä lensi tai se vain jäi paikoilleen jäkittämään. Lopulta saatiin kuitenkin jokunen onnistunut nosto molempiin suuntiin, joten lopeteltiin siihen. Hoidin Vaavin pois ja palautin sen tarhaan.

Vaavistakin piti ottaa korvakuva :D

Iltapäivällä Matin tullessa lähdettiin yhteislenkille. Matti ajoi Kasteella ja mä ratsastin Sirillä. Meillä oli Kasteella sekki testattavana, tosi löysällä kylläkin, mutta sekin riitti, koska Kaste ei meinannut alkuun päästä lainkaan lähtemään pihasta, kun kiskoi vain sekkiä. Sirin vetoavulla se kuitenkin lähti tulemaan. Mentiin ~7 km lenkki. Mentiin aikalailla heppojen vauhtia, ja reippain kohta olikin lyhyellä 2 min pätkällä. Alkuun tultiin Sirin kanssa aika paljon laukassa, mutta kotiin päin otettiin myös jokunen monte-pätkä ja hienostihan se Siri kipitteli menemään :D Kaste ei ottanu lainkaan tukea sekistä, mutta se olikin niin löysällä, ettei se tukea olisi saanutkaan. Mutta ensi kerralla sitten tiukemmalle, nyt oli ihan hyvä, että totutellessa oli noin löysällä.
Hoidettiin hepat pois ja sitten kiiruhdin hakemaan hevosia sisään. Muut tulivat kiltisti, mutta Piskolle oli ilmeisesti liikaa jäädä viimeiseksi, koska se ryysäsi itsensä irti. Siellä se oli tallissa pää rehuämpärissä, onneksi kivennäisämpärissä, ettei kauraämpärissä. Sieltä sain sen napattua kiinni ja palautettua karsinaansa. Nostin iltaheinäsäkit karsinoiden eteen, heitin hevosille kaurat ja lähdin kotiin.

Sirillä naama nurin, kun pitää kulkea Kasteen perässä :D


Sunnuntaina (22.12.) lähdettiin päivällä kaupungille. Jätin äitin ja Jennin sinne ja suuntasin itse tallille. Lähdin ensin liikuttamaan Siriä. Oltiin juuri lähtemässä pihasta, kun näin Sillin ja Lakin karkaavan tarhastaan. Pihalla ei näkynyt ketään, joten heitin Sirin karsinaan ja lähdin pyydystämään niitä kiinni. Jossain vaiheessa apujoukkojakin tuli ja saatiin ne lopulta kiinni ja me päästiin Sirin kanssa lähtemään. Mentiin 7 km lenkki. Siri oli pihasta lähtiessä sen verran haluton, että suunniteltu kevyt lenkki muuttui reippaaksi laukka/monte -lenkiksi. Käyntiä mentiin hyvin vähän. Laukkaa Siri oli mielellään koko ajan tarjoamassa, monte olikin sitten vähän haastavampi, Siri oli meinaan sitä mieltä, että ratsastajan kanssa kuuluu laukata ja tarjosi jokaisesta maiskutuksesta tai pohkeesta laukkaa. Kun se kuitenkin lopulta ymmärsi, mitä siltä pyysin, tuli tosi hienoa ravia. Hieno Siri!
Siri oli lenkin jälkeen sen verran hikinen, että päätin suihkuttaa sen kokonaan pelkkien jalkojen sijaan. Siri näyttikin nauttivan suihkusta ja oli hyvin tyytyväinen päästessään karsinaan kuivattelemaan.
Kasteen kanssa lähdettiin kentälle tekemään vähän irtotouhuiluja. Kaste ei ollut kovin halukas irrottelemaan, joten tein pienen esteen, jota ajattelin hypyttää sen muutamaan kertaan. Eipä Kaste kuitenkaan suostunut menemään sinne irtona, mutta lopulta saatiin muutama hyvä hyppy narun päässä. Jossain esteen väistöliikkeessä Kaste oli kuitenkin onnistunut polkemaan oikean etusen kengän irti. Onneksi löysin sen, vaikkakin kengitys menee varmaankin ensi vuoden puolelle.
Hoidin Kasteen pois ja suuntasin kaupunkiin hakemaan äitiä ja Jenniä.

Tänään maanantaina (23.12.) lähdin päivällä tallille, mentiin jälleen Matin kanssa yhteislenkille. Tällä kertaa Matti ajoi Sirillä ja Kaste pääsi ratsuhommiin. Kaste meni tosi hyvin, tosin sillä oli selvästi jotain kärryistä kurkistavaa piiskaa vastaan, kun koko ajan piti sukellella askellajista ja tasapainotilanteesta huolimatta puremaan sitä. Pystyssä kuitenkin pysyttiin ja saatiin useita onnistuneita laukannostoja, Kaste nosti ne vielä peräti äänikäskystä + pohkeesta. Tossu ei pysynyt matkassa mukana, mutta löydettiin se onneksi takaisin tullessa ja todettiin, että tiet on sen verran pehmeitä, ettei sitä kyllä tarvitakaan. Kaste oli hauska, kun se oli koko matkan kovasti menossa Sirin ohi, mutta joka kerta, kun yritin kannustaa sitä menemään Sirin ohi, se lähti luisumaan Siriä kohti ja hidasti heti vauhtia, ei se raukka uskaltanut mennä ohi :D Kotinurkilla se sitten kuitenkin uskaltautui ohi ja meinasi sitten ilmeisesti laukata koko loppumatkan kotiin, ettei Siri tapa sitä, sen verran oli jarrut hukassa ohituksen jälkeen :D
Hoidettiin ponit pois, käytiin viemässä talliporukalle joululahjat ja sitten suuntasin kotiin.

Todistusaineistoa ratsulenkiltä

Yritin ottaa nättiä pääkuvaa, mutta Kaste päätti juuri silloin ravistella

... ja sitten se tulikin jo liian lähelle kameraa :D

P.S. Päivitin tuossa joku aika sitten tuon Minä-sivun ja samaan syssyyn tein heposille oman esittelysivun, käykääpä kurkkimassa :)


Jenni teki hienon piparkakkulyhdyn :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti