Muita hevosia

Päivitetty: 11.11.2015

Blogini on jo neljättä vuotta pystyssä, joten Toon lisäksi moni muukin hevonen on esiintynyt blogissa. Tällä sivulla pienet esittelyt blogissa esiintyvistä/esiintyneistä hevosista.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nykyisin blogissa usein vierailevia hevosia


08/2014
© Heidi Wallin
Zoega II
Gotlanninruss, tamma, s. 14.05.2011
i: Till-Given, e: Karamell, ei: Rasputin
Siskon poni 04/2014 ->

Zoko on siskoni poni ja siitä on tarkoitus tulla menestyvä raviponi. Enimmäkseen toimin Zokolle hovikuvaajana ja namutätinä, sekä liikuttelen sitä silloin, kun Jenni itse ei ehdi. Sekä tietenkin hieron sitä aina tarvittaessa. Zoko on luonteeltaan kiltti, mutta ponimainen ja luonnetta siitä löytyy, jos sille ei osaa olla tiukkana. Zokon elämää voi seurata enemmän sen omassa blogissa, mutta silloin tällöin se saattaa eksyä tämänkin blogin puolelle.


05/2015
© Jenni Wallin
Quintana Roo
Lämminverinenravihevonen, tamma, s. 31.05.2008
i: Diamond Circle, e: Ticketyboo, ei: Thackeray
Liikutettavani 10/2014 ->


Roota aloin liikuttamaan syksyllä 2014. kun aloitin työkokeilun tallillamme. Roo on tallinomistajan ykköshevonen (ja Toon puolisisko), mutta hän ei silloin paljoa ehtinyt ajella Roolla, joten Roosta tuli sitten minulle kakkoshevonen Toon rinnalle. Ostaessani Toon sovittiin, että jatkan edelleen Roonkin treenausta pientä korvausta vastaan. Roota on monesti jo yritetty saada kilpailukuntoon, mutta aina on ollut jotain häikkää, jonka takia se ei ole ikinä radoille asti ehtinyt. Tällä hetkellä treeniohjelmaan kuuluu laukkamaastot ratsain, säännöllinen hieronta ja hiitit radalla.

09/2015
© Heidi Wallin
Weeko Wamblee
Lämminverinenravihevonen, tamma, s. 15.06.2013
i: Diamond Circle, e: Goldi Hackstable, ei: Lindy's Crown
Jennin ja mun treenattava

Weeko on Toon täyssisko (ja Roon puolisisko). Työkokeilun aloittaessani sovittiin tallin ja Weekon omistajan kanssa, että touhuilen aina ehtiessäni myös Weekon kanssa, ettei se jää aivan hylkiöksi. Niimpä talvella 2014-15 aloitimme opettamaan sitä ajolle. Jenni (siskoni) oli myös paljon mukana, etenkin ajo-opetuksessa. Alkutalvesta harjoiteltiin ensin ohjasajoa, jota Weeko oli jo päässyt keväällä hieman harjoittelemaan. Helmikuussa saatiin Weekolle viimein kärryt perään ja päästiin aloittamaan ajoharjoitukset. Kesän aikana ollaan päästy hieman säännöllisempään ajorytmiin ja Weeko menee harppauksin eteenpäin lenkki lenkiltä.
Weeko on luonteeltaan hyvin samankaltainen, kuin Too. Se on erittäin kiltti ja miellyttämisen haluinen, nauttii ihmisen seurasta. Ajaessakin se on samanlainen kuin Too, ainoana erona on oikeastaan se, että Weeko pelkää lätäköitä :D
Weekon treenien etenemisestä tulee aina silloin tällöin juttua blogiin.

11/2014
© Heidi Wallin
Elva's Tolwa
Shetlanninponi, tamma, s. 09.06.2010
i: Kompis Roderick, e: Älva, ei: Gläntans Domino
Siskon treenattava

Rolla on siskoni treenattava ja senkin kanssa on tarkoituksena lähteä radoille kokeilemaan, onko Rollasta ravuriksi. Rollan emä oli joskus Jennillä puoliylläpidossa, joten myös Rolla on tullut tunnettua varsasta asti. Tältä ponilta ei luonnetta puutu ja se ei olekaan mikään lasten poni. Oikein fiksu tapaus kuitenkin, kun sille osaa näyttää kaapin paikan. Rolla esiintyy blogissani melko harvoin, mutta silloin tällöin jokunen kuva siitäkin saattaa eksyä tänne, minä kun usein sinne kameran taakse eksyn. Rollasta voi lukea lisää Jennin ja Zokon blogista.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Blogissa aiemmin esiintyneitä hevosia
Ahonlaidan Laamanni
Gotlanninruss, ruuna, s. 28.05.2009
i: Lustig, e: Mariella, ei: Loman
Lainakuskina hiiteillä ja raveissa kesä/syksy 2014

Mannin omistaja halusi poninsa radalle, joten Jennin ajaessa toista ponia, tuli mulle mahdollisuus päästä ajamaan Mannilla kilpaa. Ajoin Mannilla kolme ensimmäistä starttia, neljänteen starttiin vaihdettiin Jennin kanssa poneja. Manni ei osoittanut neljän startin aikana riittäviä lahjoja radoille, joten se palasi takaisin ratsuponin arkeensa. Postaukset starttien kulusta löydät näistä linkeistä: ensimmäinentoinenkolmasAhonlaidan Lakeija
Gotlanninruss, ruuna, s. 22.05.2009
i: Lustig, e: Ahonlaidan Helkky, ei: Haj SWE
Lainakuskina hiiteillä ja raveissa kesä/syksy 2014

Leija on Mannin omistajan toinen poni, jonka omistaja halusi radoille. Leija osoittautui aika laukkaherkäksi ja koska ravivalmennukseen ei ollut mahdollisuutta Leijan toimiessa pääosin ratsuponina, sai Leija lopettaa raviuransa neljän startin jälkeen. Ensimmäiset kolme starttia Jenni ajoi Leijaa, viimeisessä startissa minä ajoin. Postaus meidän yhteisestä startista löytyy täältä.
Cirimo
Suomenhevonen, tamma, s. 26.04.2000, RIP 2015
i: Hovi-Ari e: Virimo ei: Visku
Liikutettavani 09/2009 - 05/2010, 08/2011 - 05/2014

Siriä hoidin ja ratsastin neljän vuoden ajan. Se opetti paljon reaktionopeudesta, ja suhteesta hevosen kanssa. Sirin kanssa tuli harrastettua kouluratsastusta, pienien esteiden hyppäämistä, maastoilua ja jonkin verran ajoakin. Viimeisen vuoden aikana suhteemme syventyi paljon syvemmäksi, kuin kenenkään hevosen kanssa aiemmin. Toimimme yhteisymmärryksessä ja molemmilla oli aina hauskaa. Siri oli kaukana unelmahevosestani, mutta sen kanssa vietetyt vuodet opettivat minulle niin paljon, etten osaisi puoltakaan siitä, mitä nykypäivänä ilman Siriä.
Korven Kaste
Suomenhevonen, tamma, s. 21.04.2010
i: Auraus e: Petriina ei: Patrik
Liikutettavani 10/2010 - 05/2014

Kasteen kanssa tuli touhuttua enemmän ja vähemmän jo siitä asti, kun se nykyisille omistajilleen muutti vuoden 2010 lokakuussa. Alkuun touhuilut olivat lähinnä harjailua ja maastakäsin työskentelyä, mutta Kasteen opiskellessa ajoa olin alusta asti mukana. Samoin ratsuksi harjoitellessa olin ensimmäisenä selässä ja opetinkin sille perusjutut ratsain. Kaste opetti siis paljon nuoren hevosen käsittelystä ja ravihevoseksi tähtäämisestä.
Noctiflorous
FWB, tamma, s. 22.07.2010
i: Jetset-D e: Whitney ei: Waldstar
Liikutettavani 10/2013 - 06/2014

Vaavia aloin liikuttamaan Sirin ja Kasteen rinnalla syksyllä 2013. Sen omistajalla ei itsellään ollut aikaa ja mahdollisuutta liikuttaa Vaavia itse riittävästi, joten sain touhuta Vaavin kanssa niin paljon, kun vain ehdin. Vaavi oli sisäänratsastettu alkaessani liikuttaa sitä, mitään perusjuttuja enempää se ei osannut. Vaavin kanssa opin, kuinka erilaista nuoren hevosen ratsastaminen oli aikuiseen verrattuna. Kahdeksan kuukauden aikana kehityimme yhdessä huimasti. Jossain vaiheessa alkoi kyllä tuntua siltä, etten itse ole riittävän hyvä Vaaville, se on kuitenkin niin lupaava. Kesällä 2014 Vaavi muuttikin lähemmäs omistajaansa ja meidän tiemme erosivat. Mielenkiinnolla jään seuraamaan, kuinka pitkälle Vaavi vielä joskus yltää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti