Tooticky

Päivitetty: 18.08.2015

05/2015
Tooticky
Lämminverinen ravihevonen, tamma, s. 30.04.2011
i: Diamond Circle, e: Goldi Hackstable, ei: Lindy's Crown
om. Heidi Wallin

Too on entisen ylläpitohevoseni varsa ja olen tuntenut sen varsasta saakka. Aloin kuitenkin touhuta sen kanssa enemmän vasta vuoden 2014 kesällä. Sen omistaja pyysi, josko alkaisin treenaamaan Toota, kun hän ei itse ehtinyt. Treenattiinkin ahkerasti, jotta saataisiin peruskunto ajettua. Olin jotenkin alitajuntaisesti päättänyt, etten rakastu yhteenkään hevoseen, kun jossain vaiheessa hevosesta pitää kuitenkin luopua, kun se ei ole omani. Too kuitenkin kietoi minut hyvinkin pian kavionsa ympärille ja tajusin, että se on menoa nyt. 11.2.2015 Toon omistaja Maria kysyi minulta salaa odottamani kysymyksen: "haluatko ostaa Toon?" Ja niin minusta tuli hevosenomistaja!

Too on luonteeltaan varsin valloittava persoona. Se on äärettömän kiltti, mutta omaa oman mielipiteensä, eikä epäröi tarpeen tullen näyttää sitä. Se on todella huomionkipeä ja on aina valmis touhuamaan ihmisen kanssa. Hoitaessa se nauttii suuresti saamastaan huomiosta, mitä nyt välillä saattaa muutamalla kuopaisulla hoputtaa ihmistä. Ajaessa se on pirteä ja innokas, jarrut toimivat kuitenkin moitteettomasti. Too ei ole erityisen säikky ja jotain pelätessäänkin se yleensä jää mielummin katsomaan, kuin että säntäisi päätä pahkaa karkuun. Too luottaa ihmiseen ja pelottavista kohdistakin pääsee yleensä hyvin ohi, kun vain antaa Toon katsella aikansa mörköä. Toon ratsukoulutus on vielä alkutekijöissään ja etenemmekin pienin askelin. Ravuri on kuitenkin Toon pääasiallinen ammatti ja ratsutouhut ovat tässä vaiheessa vain mukavaa vaihtelua. Jossain vaiheessa tasapainon kehittyessä otetaan kyllä laukkatreenit ratsain mukaan viikko-ohjelmaan, mutta se ei ole vielä ajankohtaista.

Tavoitteena meillä on Toon kanssa päästä raviradoille mahdollisimman pian. Etenen kuitenkin koko ajan hevosen ehdoilla ja keskeneräisenä ei radoille lähdetä. Nyt vain treeniä treeniä ja vielä kerran treeniä!

07/2014
© Jenni Wallin

09/2014
© Jenni Wallin
12/2014
© Jenni Wallin

01/2015
© Jenni Wallin
03/2015
© Jenni Wallin

06/2015
© Jenni Wallin

07/2015
© Jenni Wallin

07/2015
© Arja Wallin

08/2015
© Arja Wallin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti